Karadeniz festivale hazırlanıyor

0
480

5. Yeşil Yayla Kültür, Sanat ve Çevre Festivali 30-31Temmuz -1 Ağustos 2010 tarihleri arasında Rize/Fındıklı’nın ve Artvin/Arhavi’nin 3 ayrı köyünde yapılacak.   “3 Gün, 3 Köy Hayde Festivale…” sloganıyla yola çıkan, Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği festivalin temasının bu yıl “Taş” olacağını duyurdu. 

“…DERE’ler akar gider; TAŞ’ları yıkar gider…”diyen organizasyon komitesi, bitki örtüsünün zenginliğiyle tanınan Doğu Karadeniz taşlarının çeşitliliği ve taşların günlük hayat içerisindeki kullanım alanlarına vurgu yaptı. 

Yapılan duyuruda festival etkinliklerine ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Arhavi’nin Papilat (Arılı) ve Lome (Yolgeçen) ile Fındıklı’nın Abu (Çağlayan) köyünde ‘3 gün 3 köy’ sürecek etkinlikler süprizlerle dolu; Ali Van ile ‘Taş’ları inceliyoruz, Türkün Sümerkan ile ‘Taş’ları boyuyoruz, Senem Diyici ile ‘Taş’larla ritim tutuyoruz, M. Reşat Sümerkan ile ‘Taş’larla yaşıyoruz, Refik Lakerta ile ‘Taş’larla (Gresta) pişiriyoruz ve Denizhan Özer ile ‘Taş’larla anlatıyoruz…” 

Festivalin ‘Karadeniz Kadın Sahnesi’nde Gürcistan ve Azerbaycan’dan sanatçılar yer alacak. Festival konukları arasında ünlü caz sanatçısı Senem Diyici, Alain Blesing ve Birol Topaloğlu bulunuyor. 

 

Sayı : 2010 06