Merhaba,

0
583

Jineps’in İstanbul’da aylık toplantısından İzmir’e döndükten sonra konuyu pek çok arkadaşa anlattım. Oldukça sevindirici karşıladılar. Jineps’in yapacağı güzel şeyler olacağına da tüm arkadaşlar inandılar ve ellerinden gelen destekleri vereceklerini söylediler. 

Şimdiye kadar sizlerin gönderdiğiniz gazeteleri aldım. Gazetelerin dağıtımını, satışını ve abonelik işlerini gerçekleştirdim. Ayrıca her ay burada İzmirli yazar, aydın ve çizerlere protokol olarak vereceğiz…Kitabevleriyle de görüştük. Jineps’in satışını kabul ettiler. Yeni satış noktaları tespit ettikçe bildireceğiz. 

İzmir’in çeşitli semtleriyle birlikte, Aliağa, Selcuk, Kuşadası ve diğer ilçelerde hem abone ederek hem de günlük satışlarda sorumluluk alarak destek olabilecek arkadaşlarımız da olacak. 

25.05.06 da Alsancak Yakın Kitabevi’nde bir araya gelerek  yapacağımız toplantıyı “JİNEPS İzmir 1. Buluşması” adıyla gerçekleştirmek istiyoruz ve  bu tür toplantıları devam ettirerek geleneksel buluşma toplantılarına dönsün istiyoruz. Ancak bu toplantıların içeriğinin doldurulmasını da öneriyoruz. Örneğin;  JİNEPS olarak ileride şiir, öykü, fotoğraf, yazı, makale, haber ve araştırma dallarında ödüllü  yarışmalar düzenlensin. Jüriler oluşturularak her yıl Çerkes  Edebiyatına ömrünü vermiş; örneğin bir Gulya Dırmıt, bir Şocentsuk Aliy, bir Jır Hamit, bir Tobil Taulstan,  bir Meşbaşe İshak, bir Bagart Şinkuba ve de Kosta Hetagati gibi Çerkes Edebiyatının yazın dünyasının devleri yazar ve edebiyatçılarımız adına bu yarışmalarda 1., 2. ve 3. lük ödülleri ve mansiyon ödülleri düzenlensin. Jineps kazanan öyküleri, şiirleri yayınlasın. İşte ileride JİNEPS buluşmalarında İzmir’de bu ödülleri vermek istiyoruz. Yer İzmir olsun. Bunu önemsiyoruz. 

  

25.05.2006 Perşembe günü yapacağımız JİNEPS İZMİR 1. BULUŞMASI gündemini de şöyle belirledik: 

  

1- Açılış Konuşması 

2- Türkiye Diasporası, Basında Çerkesler Ve Çerkes Basını. 

3- Jineps’in Oluşum Süreci ve Yayın Hayatına Başlaması. Jineps’in Çizgisi 

4- Jineps’in Yayın Politikası ve Yayın Çizgisi, Türkiye Genelinde Satışı, Dağıtımı, Maddi Sorunları ve Sorumlulukları.  Gazete Yayın Kurulu. 

5- Jineps 1. İzmir Buluşmasına Katılan Konukların Görüşleri ve  Konuk Yazarlara  Söz Hakkı. 

6- Kapanış ve Gelecek Toplantının Kararlaştırılması. 

İzmir’ den Jineps okurları adına 

  

Sıpho Naje Lale Karaoğlan 

  

  

Sayı : 2006 06