Kabardinka Antep’i salladı

0
499

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kafkas Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği gösteriye katılan dünyaca Ünlü Kafkas Halk Dansları topluluğu “Kabardinka” ve Kafkasya’nın ünlü pop sanatçısı “Nehuş Kerim” dinleyicileri adeta büyüledi. Kabardinka, sergilediği muhteşem dans gösterileri ile Festival Parkı’nı dolduran davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Gaziantep halkının dakikalarca ayakta alkışladığı gösterilerin ardından sahneye çıkan Kafkasların Ünlü Pop sanatçısı Nehuş Kerim de birbirinden güzel şarkılarıyla geceye ayrı renk kattı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey; “Ülkemiz bir mozaiktir. Bu mozaiğin bir parçası ise ülkemizde yaşayan Kafkas kökenli vatandaşlarımızdır. Kafkas kökenli vatandaşlarımız mertlikleriyle, dürüstlükleriyle ve çalışkanlıklarıyla tanınırlar. Kafkas vatandaşlarımızı son zamanlarda daha yakından tanıma fırsatı bulduk” dedi. Başkan Güzelbey, gösterinin sonunda Kabardinka dans topluluğunun sanat yönetmeni Igor Atabıev’e Antep Kalesi, baklava ve fıstık sembollerinin olduğu plaket, Nehuş Kerim’e ise çiçeklerle teşekkür etti. 

KafFed Başkanı Cihan Candemir, Kabardinka ve Nehuş Kerim’i Gaziantep halkı ile buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey’e teşekkür ederken, KKD Başkanı Hakan Aydemir de, programa katkılarından dolayı Güzelbey’e ve iş adamı Cengiz Atalar’a teşekkür etti. 

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği binasnn açılış törenine de katılan Kabardinka Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve Nehuş Kerim, unutulmaz bir gece yaşattı. 

Miniklere alkış yağmuru  

Öte yandan, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği bünyesinde kurulan Maze Minikler Ekibi de yıl boyunca öğrendikleri oyunları, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sergileme imkânı buldu. Kafkas halk oyunlarını büyük bir özveriyle sahneleyen 7–15 yaş arası çocukların, en zor hareketleri bir profesyonel gibi sergilemesi ailelerini de duygulandırdı. Programın sonunda, gösteride katkısı bulunanlara plaket takdim edilirken, öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.. 

 

Sayı : 2010 07