Ağustos Ayının Düşündürdükleri

0
503

Dünya toplumsal dinamiklerinin politik gerçekler karşısında daima çifte standart uygulamaları,ezber tekrarlayan kurum ve kuruluşların kendilerini gözden geçirmemeleri; bağımsızlık mücadelesi veren ülkelerin bu durumlarını görmemeleri gibi bir sonuç yaratmaktadır.
08 Ağustos 2008 de böyle bir gerçeği hatırlatmaktadır.
ABD ve Soros’un kuklası M. Saakaşvili’nin emriyle Gürcistan askerlerinin Osetya’ya saldırıp 2500’e yakın çocuk, kadın, yaşlı demeden Oset kardeşlerimize adeta jenosit yaptığı gündür.
Gürcistan’ın bu gözü dönmüşlüğünün yaşattığı büyük acı, dökülen Oset kanı 26 Ağustos 2008 tarihinde Abhazya ve Güney Osetya’nın tanınmaları sonucunu getirmiştir.
Abhazya’ya yıllarca ambargo uygulayan RF, Gürcistan’ın bu son saldırganlığıyla var olan durumun kendi sınırındaki bölge için yarattığı tehlikeyi görmüştür.Bu iki ülkenin bağımsızlıkları için her şeyin yapılacağını 08 Ağustos 2008 günü Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Dimitri Medvedev basın mensupları aracılığı ile bütün dünya kamuoyuna ilan etmiş ve bunun meşruluğu hususunda da herhangi bir şüphe olamayacağını ifade etmiştir. Ayrıca Rusya Federasyon’u Başbakanı Sayın Vladimir Putin 2014 Kış Olimpiyatlarının yapılacağı,dolayısıyla istikrarı ve güvenliği çok önemli olan Soçi’deki 10.08.2009 tarihli açıklamasında” Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya’nın özerklik gerekçelerini yok sayarak silahsız sivillerin ölümüne, cinayetlere neden oldu.
Rusya, Abhazya ve Güney Osetya’nın bu felaketleri daha fazla yaşamasına izin vermedi. Tarihi olan doğru kararı aldı; her iki ülke haklarını korumak ve bağımsızlıklarını tanımak.” diyerek kanaatini belirtip noktayı koydu. O günden bugüne bu süreç birçok anlaşma ile de sağlam bir zemine oturtulmuştur.
Bölgemizde devamlı sorun yaratan,katliamlar yapan, saldırmazlık anlaşması imzalamayarak hala işgal hevesleri besleyen Gürcistan’ı kınıyor, Oset kardeşlerimizin geçmişte kaldı diyemeyeceğimiz bu günü ile ilgili üzüntülerini paylaşıyor, bağımsızlıklarının ebede kadar devamını diliyoruz.
Saygılarımızla
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
İrfan ARGUN

Sayı : 2010 08

Yayınlanma Tarihi: 2010-08-01 00:00:00