‘Filistinliler yok edilmeli’

0
528

 ‘Soykırım yönünde böyle faşist bir kışkırtma bir Arap veya Filistinli liderden gelse, İsrail ve ABD’nin nasıl tepki vereceğini tahayyül edebiliriz. Yosef’in Filistinlilerin soykırımdan geçirilmesi yönündeki kışkırtmasıyla Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudilerin soykırımdan geçirilmesine teşvik etmesi arasında fark yok’
İsrail’de Şas Partisi’nin ruhani lideri haham Ovadia Yosef, ‘Filistinlilerin yok olup gitmelerini umduğunu’ belirttiği vaazıyla bizi şaşırtmadı. Zira bu adam İsrail içinde, özellikle de Filistinliler konusunda aynı duyguları paylaşan yaygın bir eğilimi temsil ediyor. İsrail ordu hahamı da son Gazze saldırısında askerlerin Filistinlilere acımaması yönünde fetva vermişti. İsrailli siyasetçiler de, İsrail’in sadece Yahudilerin devleti olduğu gerekçesiyle, 1948’de işgal edilen bölgelerdeki Filistinlilerin vatandaşlık haklarının alınması sonrası kovulmalarını istemişti.
Haham Yosef de Filistinlilere karşı ilk kez böylesine kanlı ve faşist bir kışkırtmada bulunmuyor. 2000’de de Arapların soykırımdan geçirilmesini talep etmiş, onları ‘yok edilmesi gereken haşarat’ diye nitelemişti. Yani düşüncelerini değiştirmediği gibi yaymaya da çalışıyor. Böylelikle nefret tohumları ekiyor, soykırım ve öldürme eylemlerine teşvik ediyor.
Yosef deli değil. Marjinal bir azınlığa da liderlik etmiyor; iktidardaki sağcı koalisyonun esaslı ortaklarından biri olarak görülen partiyi temsil ediyor. İroniyse şu: Hahamın sözleri, Filistinli ve başka Arap liderlerin Filistinlilerle İsrailliler arasındaki doğrudan barış müzakerelerine katılmak için Washington’a akın etmesiyle aynı zamana denk geldi.
Soykırım yönünde böyle faşist bir kışkırtma bir Arap veya Filistinli liderden gelse, İsrail ve ABD’nin nasıl tepki vereceğini tahayyül edebiliriz. Filistin halkı, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün eski liderlerinden Ahmed Şukeyri’nin ‘İsrail Yahudilerinin denize dökülmesi’ni istediğine dair yalanın bedelini hâlâ ödüyor. Yosef’in Filistinlilerin soykırımdan geçirilmesi yönündeki kışkırtmasıyla Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudilerin soykırımdan geçirilmesine teşvik etmesi arasında pek fark yok. Fakat kurban Araplar oldukça İsrail bütün yasaların üstündedir…
Evrensel Siyonizm, holokosttan şüphe etmeye çalışanlara karşı en iğrenç şantaj ve teşhir türlerine başvurdu; İsrail’in Araplara yönelik suç eylemlerini eleştirenlere de suikast yapmak için anti-Semitizm suçlamasını kullandı. Maalesef uygar Batı bu şantaja boyun eğdi. Ancak Batı, holokost kurbanlarınca her gün katliamlara, savaş suçlarına ve evsizliğe maruz bırakılan bu küçük Arap halkına soykırım yapılması yönündeki teşvikleri ve Yahudi faşizmini kınamayacak.
Kaynak: Londra’da Arapça yayımlanan Kuds ül Arabi gazetesi, Başyazı, 30 Ağustos 2010 (radikal.com.tr)

Sayı : 2010 09

Yayınlanma Tarihi: 2010-09-01 00:00:00