Halk Eğitim Merkezi kursları askıya aldı

0
518

Kafkas Dernekleri Federasyonu anadil eğitiminde tarihi bir adım atıldığını duyurarak,
Adığece ve Abazaca’nın Halk Eğitim Merkezleri’nde öğrenilebileceğini açıklamıştı. Ancak alınan son bilgilere göre, Halk Eğitim Merkezi ‘müfredat incelemesi’ gerekçesiyle, programı durdurdu.
Abazaca ve Adığece için hazırlanan programları 23 Ağustos günü onaylayan ve kurs müfredatını Otomasyon Sistemi’ne ekleyen Halk Eğitim’in neden karar değiştirdiği öğrenilemedi.
Kaffed’in sitesinden duyurulan kursların dondurulduğuna ilişkin hiçbir bilgi yer almazken, kurslar için başvuruda bulunmak isteyenlere de federasyondan tatmin edici bir bilgi verilmedi.
Jineps’i arayanlar, kursların başlama tarihi konusunda da bilgi alamadıklarından yakınarak, söz konusu ertelemenin sitede yer almamasını eleştirdiler.
Halen federasyon sitesinde duran habere göreyse; dernekler, Halk Eğitim Merkezlerine müracaat ederek Adığece ve Abhazca dil kursları açabilecekler ve kurs eğitmenlerinin ücretleri Halk Eğitim Merkezleri tarafından karşılanacak. Ayrıca bu kurslardan mezun olanlar da sertifika alacak ve yeni kursları açmaya hak kazanacaklar. Hazırlanan müfredata göre dil kursları her biri 120 saatlik eğitimden oluşan üç seviyede verilecek. Birinci seviye kurslarda dört ünite (alfabe, basit cümleler, fiiller, sayılar ve zaman); İkinci seviye kurslarda beş ünite (isim ve sıfat tamlamaları, bağlaçlar, doğa, evimiz ve eşyalarımız, şimdiki zaman, ekler) ve üçüncü seviye kurslarda dört ünite (gelecek zaman, uzak geçmiş zaman, cümle çeşitleri) işlenecek.

Sayı : 2010 09

Yayınlanma Tarihi: 2010-09-01 00:00:00