Düzce’de 13 günlük festival

0
525
Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nin (DKKKD) düzenlediği ‘Düzce Kafkas Kültür Festivali’ 23 Temmuz’da Köprübaşı Ömer Efendi Köyü’nde gerçekleştirilen final programıyla bitti.
10 Temmuz’da başlayan festival kapsamında Gülcan Altan konseri, müzik dinletileri, futbol ve voleybol turnuvaları, ekip gösterileri, fotoğraf sergisi, Cherkess filmi gösterimi gerçekleştirildi. Ressam Faruk Kutlu’nun ‘Elveda Kafkasya’ başlıklı sergisinin de yer aldığı festivalin son gününde ‘Çerkes Müzesi’nin açılışı da yapıldı.
23 Temmuz akşamı festival ateşinin yakılmasının ardından AŞEMEZ (Kayseri), Ridade-Riraşe (İstanbul), Tambi Djemouk, Tizeğus-Tinef (Düzce) ve İSLAMEY (Adıge Cumhuriyeti Dans ve Müzik Topluluğu) gösterilerini sundu.
DKKKD BAŞKANI Hikmet Neğuç, festivalin açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Düzce etnik köken farklılıkları fazla olmasına rağmen halkın sorunsuz yaşamayı başardığı örnek bir ildir. Bir bahçede ne kadar çok çiçek çeşidi olursa o kadar güzel görüntü sergiler. Düzce; Türkiye’de bahçesindeki çiçeklerin güzelliğinin farkında, ırkçı ve şoven duygulardan uzak, kendini aşmış bir ildir. Düzce’de farklı etnik kökene sahip vatandaşların ırk ve kültür ayrılıklarına rağmen uzun yıllar boyunca bir arada kavgasız gürültüsüz barış içinde yaşadığı gerçeği, aslında tüm insanlığa örnek gösterilmesi gereken bir durumdur.”

Sayı : 2011 08