Hoş geldin Abrek Bebek

0
462
Minik ellerinde, mısır unu kokusuyla biri daha katıldı aramıza. Ona yöneltilen bakışlara aldırmadan kollarını iki yana açıp esner gibi yapışıyla, gülücükler atması, ağlamasıyla Abrek bebek dünyamızdaki yerini aldı.
Sözlerim sana Abrek bebek;
Zaman geçecek ve nasırlaşacak ellerin. Yüreğinde kekre hüzünler taşıyacaksın. Ama ne çiçeği koklamayı unutacaksın ne de anayurda duyulan özlemi. Ateş yutmuşçasına sevgiyle yaşamasını da öğretir hayat sana kim bilir. Sevmek bize yakışıyor Abrek bebek. Sana şimdi tüm iyi niyetlerimi söyleyip zamanın bir yerinde bırakmayacağım Abrek bebek. Sen daha dünyaya ilk geldiğin andan itibaren benzer bir hayatımız oldu. Anayurdu hiç görememiş, ırmaklarında yüzülüp dağlarında gezilmemiş, yarı zincirli hayatla örülü ortak bir hayat.
Aslını istersen Abrek bebek şimdi geldiğin dünya pek de güzel bir yer değil. Bilesin. Ama üzülme Abrek bebek, dostların sofrasındasın. Bilesin ki dostluklardır zulme gülerek direnmeyi mümkün kılan. Bizlerdeki niyetlerle sendeki umudu harmanlıyoruz Abrek bebek. Bir dayanışma ağının içinde dünyaya geldin. Jıneps ailesinin en yeni üyesi olarak bir sürü arkadaşın ve dostun senin nefes almaya başlamanla gülümsedi. Şimdi içimizdeki bezgin inanç senin minik bedeninde taşıdığın koskoca umutla arttı. Zaman diliminde yeni bir hikaye yazılmaya başlandı. Bu hikaye hepimizin aslında Abrek bebek. Vatana sürgün hayatlarımızın hikayesi.
Sana en çok gülmek yakışıyor Abrek bebek.
Hep gül yoldaş. Hep gül..!
Hoşgeldin Aramıza!
Özer Kalafat
 (Abrek bebek, sevgili dostumuz Fehmi Akten’in uzun bekleyişler sonunda gelen konuğudur. Şimdilerde heyecanlı Fehmi Usta. Babalığın çıraklığını yaşamakta.)

Sayı : 2011 08