İbrahim Yağanov: “Diyalogdan korkuyorlar”

0
526
Sivil Forum’da Albert Nazranov başkanlığında salona giren yaklaşık 30 kişilik genç bir grup konuşmalara müdahale etti ve Yağanov’a suçlamalarda bulunarak tansiyonu yükseltti. Ancak, sataşmalara yanıt vermeyen Yağanov şunları söyledi: “Diyalogdan korktukları için bu sağlam yapılı gençleri buraya gönderiyorlar. Halbuki bu gençler buraya neden geldiklerini bilmiyorlar bile. Kanıt gösterebilecek durumda olmadıkları için kaba kuvvete başvuranların başarılı olamayacağını düşünüyorum, çünkü bizim başka bir toprağımız ve başka bir ülkemiz yok.”

Yağanov: Diyalogdan korkanlar başarılı olamayacak

Nalçik’teki Sivil Forum’un organizatörlerinden Kabardey-Balkar Khase lideri İbrahim Yağanov, ‘halkların diyalogundan korkarak kaba kuvvete başvuranlar isteklerine ulaşamayacak’ dedi.
Toprak sorununun masaya yatırıldığı toplantıda, sorunun doğrudan muhatapları olan çiftçiler konu hakkındaki düşüncelerini dile getirme fırsatı buldu.
Argudan köyü sakinleri adına konuşan 83 yaşındaki Aslangeri Kuşhov, toprak meselesinin halklar arası anlaşmazlık meselesine dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ederek “Bizim Balkarlarla anlaşmazlığımız yoktu, olmayacak. Ben gençler için endişeleniyorum. Eğer onlar tarımla uğraşamazlarsa -burada başka iş imkanı yok- onları çeşitli kriminal yapılara çekecekler. Zaten buna doğru gidiyoruz” dedi.
Çerkesya sivil hareketi başkanı Abubekir Murzakanov, Abhazya Gönüllüleri Birliği başkanı Anzor Şorov ve Balkar Halkı İhtiyarlar Heyeti başkanı Cambulat Eteyev’in de söz aldığı forumda gergin anlar da yaşandı.
Albert Nazranov başkanlığında salona giren yaklaşık 30 kişilik genç bir grup konuşmalara müdahale ederek tansiyonu yükseltti. Toplantıda söz alan Albert Nazranov, birbirlerinden nefret eden Balkar milliyetçisi Dalhat Baydayev ile Adıge milliyetçisi İbrahim Yağanov’un ‘yönetimi kötülemek’ için bir araya geldiğini söyledi. Nazranov ayrıca, ülkedeki istikrarsızlığın sebebi olarak, Kardanov adlı bir kişinin vahhabi ve milliyetçi grupları finanse etmesini gösterdi.
Kendisine yönelik sataşmalara cevap vermeyeceğini kaydeden İbrahim Yağanov ise “Diyalogdan korktukları için bu sağlam yapılı gençleri buraya gönderiyorlar. Halbuki bu gençler buraya neden geldiklerini bilmiyorlar bile. Kanıt gösterebilecek durumda olmadıkları için kaba kuvvete başvuranların başarılı olamayacağını düşünüyorum, çünkü bizim başka bir toprağımız ve başka bir ülkemiz yok” şeklinde konuştu. (ajanskafkas)

Sayı : 2011 08