Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Avrupalı Çerkesler Almanya’da buluştu

Mönchengladbach Kuzey Kafkasya Kültür Derneği, Çerkes kültürünü daha iyi tanıtmak amacıyla bir gece düzenledi. GeceyeYeşiller Partisi Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi Milletvekili Arif Ünal da destek verdi.
Kültürel çalışmalara katkılarıyla tanınan Arif Ünal, kendisinin de Çerkes olduğunu ve Çerkeslerin toplumda halk olarak dilleri ve kültürleri ile pek fazla tanınmadığını söyledi. Avrupa genelinde 70 bin civarında Çerkes yaşadığını dile getiren Ünal, Almanya’daki Çerkeslerin Berlin, Düsseldorf, Wuppertal, Stuttgart gibi kentlerde yoğun olduğunu belirtti.
Arif Ünal, “Çok kültürlülüğü, çok renkliliği tanıtmak ve yansıtmak lazım. Çerkesleri kendim Çerkes olduğum için desteklemiyorum. Kürt, Türk, Arap, Çerkes ayırt etmeksizin her türlü kültürel etkinliği destekliyorum” diyerek kültürel çalışmalara verdiği desteğin altını çizdi.
Derneklerinin yeni kurulduğunu belirten Mönchengladbach Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Yusuf Bilgen gece ile ilgili olarak şunları söyledi: “Avrupa’ya ulaşmak istedik.
Etkinliğimize Fransa, Belçika, Hollanda ve Danimarka’dan gelenler oldu, bu bizi çok sevindirdi. Biz Çerkeslerin de bir halk olduğunu Avrupalılara tanıtmak, Çerkes kültürünün yok olmasını önlemek amacıyla böyle bir kültür gecesi düzenledik.”
Kayseri’den gelen Aşemez Kuzey Kafkasya Halk Dansları Topluluğu’nun mükemmel danslarıyla şenlenen gecenin konukları arasında Avrupalı Çerkesler Federasyonu Başkanı Admiral Daşdemir ve ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ da vardı. (nartajans.net)

Sayı : 2011 09

Yazarın Diğer Yazıları

Genç ve cesur: Kuzey Kafkasya’nın modacıları

Nalçik'ten üç genç tasarımcı, günümüz tüketicilerinin nelere değer verdiğini ve küçük etnik markaların kârlı hale gelip gelemeyeceğini anlatıyor Farklı DNA’ya sahip Lalina Saralp’ın konsepti, Kuzey Kafkasya’nın...

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img