Muhalif Gürcü liderden sığınma talebi

0
450
Gürcistan’da, Saakaşvili hükümetine muhalif olan Tetrebi Partisi temsilcisi Shota Jikia, can güvenliği olmadığı için Türkiye’ye siyasi sığınma talebinde bulunacağını açıkladı.
Jikia, Gürcistan’da bulunan arkadaşı Zvilad Kushitashvili ile birlikte Trabzon’da 26 Mayıs olayları ile ilgili basın açıklaması düzenlemeyi planladıklarını belirterek “26 Mayıs tarihinde hükümetin anti demokratik uygulamalarını protesto için organize edilen mitingimizde çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti. Bu hükümet yanlısı televizyonlar tarafından 2 kişi olarak duyuruldu. Gözaltına alınan bir kişi işkence ile öldürüldü.” dedi.
Trabzon’da bir basın açıklaması düzenlemek istediklerini anlatan Shota Jikia, şöyle konuştu: “Açıklama öncesi Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze tarafından tehdit edildim. Basın toplantısı düzenlemem halinde başıma bir şeyler gelebileceğini söyledi.
Kasım ayında vize sürem dolacağı için ülkeme dönmek zorundayım. Döndüğüm gün tutuklanacağımı biliyorum. Can güvenliğim olmadığı için Türkiye’den siyasi sığınma talebinde bulunacağım. Gürcistan’da hükümet muhalifleri gerçek dışı gerekçeler gösterilerek tutuklanıyor, kaçırılıyor ve kayboluyor.”
Tetrebi Partisi temsilcisi Shota Jikia’nın Saakaşvili hakkındaki açıklamalarına, Trabzonlu ve Gürcü iş adamlarından tepki geldi. 5’i Gürcü, 15’i Türk iş adamından oluşan grup, Trabzon Gürcü Konsolosluğuna verdikleri dilekçede, Jikia’yı kınadıklarını belirterek, ”Dost olan ülkede ve kardeş şehri olan Trabzon’da karanlık güçler kazanamaz ve dostluğumuza leke sürülemez” ifadelerini kullandılar. (www.pazar53.com)

Sayı : 2011 09