Antep ile Maykop kardeş oldu

0
462
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Adige Cumhuriyetinin başkenti Maykop Belediye Başkanı Mikhail Nikolgevich arasında imzalanan kardeşlik protokolü ile Gaziantep ve Maykop kentleri kardeş oldu.
Başkan Güzelbey, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen kardeşlik protokolü töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep ile Maykop’un kardeş kent olmasının, Adige Cumhuriyeti ve Türkiye ilişkilerinin gelişmesine de olumlu katkı sağlayacağını bildirdi
.
Maykop şehrinin, yeşili çok bol olan güzel bir kent olduğuna dikkat çeken Güzelbey, “Geçen yıl davet üzerine gittiğimiz Maykop şehrinde gördüğümüz güzellikleri ve bize yapılan misafirperverlikleri hiç unutamıyoruz. Su sesleri, kuş sesleri çam kokuları ile donanmış muhteşem bir şehir gördük. Bunun yanı sıra da beklentimizin çok üstünde sıcak bir karşılanma vardı. Başta Maykop Belediye Başkanı Mıkhail Nikolgevich olmak üzere bütün Adige Cumhuriyeti sanki etrafımızda pervane oldu. Bize son derece iyi bir misafirperverlik gösterdiler. Orada bir ön protokol imzaladık. Maykop ve Gaziantep şehirleri arasındaki kardeş şehir protokolünü imzalıyoruz. Maykop şehri, Çerkeslerin çok yoğun yaşadığı bir şehirdir. Şehrimizde de Kafkas kökenli çok sayıda vatandaşımız yaşamaktadır. Maykop şehri toplumda çalışkanlıkları, mertlikleri ve dürüstlükleri ile tanınmaktadır. Bu protokol vatandaşlarımız açısından da çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.
Mikhail Nikolgevich’in şehrinde çok sevilen bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Başkan Güzelbey, şehrine çok büyük hizmetler etmiş bir belediye başkanı olduğunu, kendisini ve heyetini Gaziantep’te görmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Maykop Belediye Başkanı Nikolgevich ise iki şehir arasında imzalanan kardeş şehir anlaşmasının kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.
Asım Güzelbey başkanlığı’ndaki heyetin Maykop’taki gezisinde her şeyi göremediklerine işaret eden Nikolgevıch, “Biz büyük bir devlet federasyonunda yaşıyoruz ve aynı zamanda Adige Cumhuriyeti bölgesi de birçok imkanlara sahiptir” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Güzelbey ile Maykop Belediye Başkanı Nikolgevich arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Gaziantep Kuzey Kafkas Kültür Derneği tarafından dans gösterisi yapıldı.
Başkan Güzelbey, Nikolgevich’e Gaziantep’e özgü bakır işlemeli bir tabak, Nikolgevich ise Başkan Güzelbey’e tablo hediye etti.

Protokol imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Maykop Belediye Başkan Yardımcısı Uri Autlev ve Mapkop Belediyesi meclis üyeleri katıldı.(kafkasevi.com)

 

Sayı : 2011 10