Değerli okurumuz.

0
451
Gazetemiz  altıncı  yılını bitirdi bu ay. İnanç, kararlılık ve inatla devirdiğimiz koskoca 6 yıl.
Ancak hâlâ aşamadığımız sorunlarımızı  sizinle paylaşarak, dayanışarakaşabileceğimizi biliyoruz. Bunların başında; posta idaresindendoğan engeller var.

Büyük bir özveri ve titizlikle hazırladığımız  gazetenizi, size zamanındave eksiksiz
ulaştırmaktazorluk çekiyoruz. Bu konuda  pek çok yöntem denedik.
Örneğin; posta  idaresine  şikayet dilekçeleri yazıyoruz. Bazı abonelerimizegörevliler ulaşıp, araştırıyor gibi görünse  de aksamalarsürüyor. Tuzla posta idaresinin  müdürünekadar çıktık. Ama verilen yanıt şu oldu: “Gönderiler bizden çıkıyor, dağıtım noktalarındasorun
oluyor” ya da “Taşeron çalıştırılan noktalardasorun oluyor”.
Maalesef hiçbir yaptırım uygulayamıyoruz.Yasal yollara başvurabiliriz  ama  bu da ek
bir maliyet.  Buna rağmen avukatımız  bir dilekçeyle, maddi – manevi tazminathakkımız saklı kalmak kaydı ile PTT Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlüğün  yaptığı tek şey; örneklemelerinolduğu bölgeleri bilgilendirmek ve sorgular gibi yapmak!
Bir kısım abonelerimizin  bizi üzmemek  için şikayet dahi etmediklerini  de biliyoruz ama lütfen suskun  kalmayın ve bizi bilgilendirin ki takip edebilelim. Ayrıca adresinize  en yakın
posta  idaresine  şikayet edin. İsteyene  Tuzla’dan gönderim listesini kaşeli – onaylı biçimde göndeririz, böylece kanıt olur. Bazı abonelerimizin“bunlar da yalan çıktı” diye düşünebilme ihtimali ise bizi çok yaralıyor.
Yedinci yılına gidiyor gazete,
her ay yayınlandı ve postalandı. İstendiği anda  isteyen herkese resmi belgeleri gönderebiliriz. Emin olun elimizden geleni yapıyoruz.
Ayrıca gönderim alternatiflerini  de araştırıyoruz.
Yüzde yüz olmasa  da daha  güvenli gönderim türleri olduğunu biliyoruz. Ancak ciddi bedeli var. Şeffaf poşetle  gönderime göre taahhütlü gönderimin farkı yaklaşık 15  katı. Yanlış okumadınız  15  katı. Gazetenin fiyatı kadar gönderim ücreti talep edilen yöntemler de var.
Maalesef olanaklarımız  bunlara yetmiyor. Önerebileceğiniz alternatif  yöntemler  varsa bize iletmenizi özellikle rica ediyoruz.
Bütün araştırmalarımızdan sonra ancak  şu yöntemleri önerebiliyoruz:
>Gazeteyialabileceğiniz  sabit bir nokta belirlenebilir.  Birkaç abone böyle bir adres  belirleyebilirse kargo ile toplu gönderim yapabiliriz.
>Kadıköyçevresi abonelerimiz gazete ofisinden gazete alabilir.
>İstanbul dışı aboneler,merkezi bir/ birden fazla yerden elden teslim alabilecek  olurlarsa  ve bunu bize bildirebilirlerse kargo ile toplu gönderim yapabiliriz.
Sonuçta,bu yıl gazetelerinizi  kapalı zarfla göndermeye karar verdik. Ve bu yıl uzun bir süredir sabit tuttuğumuzücretleri, anlayışınıza  sığınarak  arttırmak durumundayız.
Birim satış fiyatını 4.- TL,  senelik abone  ücretini 40.-TL, yurt dışı aboneler  için ise 40.-Euroolarak belirledik.
Takdir edersiniz ki, editöryal bağımsızlığı korumanın, gazetenin yayın ilkelerinden ilk günden beri sapmadan ilerlemesinin, her türden güç ve baskı odağına rağmen kalemini satmamanın maliyeti maddi olarak da, zaman zaman manevi olarak da oldukça ağır. Emin olun size yansıtabildiğimiz; bu maliyetin sadece üçte biri. Kalanı bir avuç gönüllünün özversiyle dengelemeye çalışıyoruz.
İlkeli, kimliğine, onuruna ve kültürüne sahip çıkan; sadece hukuk, demokrasi ve eşitlikten yana olan namuslu bir yayın için, bizimle bu değerleri paylaşan, yani ’’Jınepsli’’ kimliğinde ortaklaşan siz sevgili okurlarımızı dayanışmayı artırmaya çağırıyoruz.
Bu altı yılın sonunda gördük ki; Jıneps abonesi olmak aslında ’’Jınepsli’’ kimliği edinmek de aynı zamanda. Ve tüm Jınepslilere ’’reklam verin, reklam bularak sayı ve sayfa sponsorluğu ile, aylık sabit bağış katkıları ile, daha çok akunması ve satılması için desteğinizi esirgemeyin’’ diyoruz.
Yeni yılın tüm Jınepslilere sağlık başta olmak üzere mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diliyoruz.
Jıneps Yayın Kurulu

Sayı : 2011 12