Gazeteci Kamalov öldürüldü

0
458
Çernovik gazetesi kurucusu Hacimurad Kamalov, Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’de öldürüldü.
Mahaçkale’de vurulan Hacimurad Kamalov, Eylül 2009’dan beri Mahaçkale’de yayılan ‘ölüm listesi’ içinde adı geçenlerden biriydi.
Cinayet gece geç saatlerde, Mahaçkale’nin Magomed Gaciyev caddesinde, Çernovik gazetesi ofisine yakın bir yerde işlendi. Bir arkadaşı, yeni sayının hazırlanması için henüz gazetede olan Kamalov’u ziyaret etti. Arkadaşını yolcu etmek için dışarı çıkan Kamalov, maskeli bir kişi tarafından üzerine açılan ateş sonucunda ağır şekilde yaralandı, hastaneye yetiştirilemeden, yolda hayatını kaybetti. Cinayetin işlenme şeklinin isyancıların uygulamalarına benzemediği kaydediliyor.
Kamalov cinayeti görevi başında ölen gazetecilerin anıldığı 15 Aralık gününde gerçekleştirildi.
Kamalov ölüm listesindeydi
Haber kaynaklarının verilerine göre, 2009 yılında Dağıstan yönetimi tarafından yasadışı silahlı gruplarla mücadele kapsamında dağıtılan el ilanlarında ve Dağıstan yönetimin güvenlik birimi çetelerinde «dağdaki militanlara destek verenler ile mücadele» adı altında hazırlanan «ölüm listesi»nde Hacımurad Kamalov’un adı da vardı. Kamalov Dağıstan’ın Çeçenistan gibi olmasına karşı çıkarken yerel ve merkezi yönetimi de eleştirmesiyle tanınıyordu. (Kafkasevi)

Sayı : 2011 12