Avrupa’dan Çerkes Günü için çağrı

0
448

Avrupalı Çerkesler Federasyonu Başkanı Levent Sürer, haziran ayında Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak 7. Çerkes Günü dolayısıyla tüm diasporaya açık bir davet yayınladı. Bu yıl, Soçi Kış Olimpiyatları ve sürgün ve soykırım gündemiyle toplanacak Çerkes Günü’ne ilişkin çağrı metni şöyle:   
“Değerli Kamuoyu, Avrupalı Çerkesler Federasyonu olarak, bu yıl yedincisini düzenleyeceğimiz "Avrupa Parlamentosu’nda Çerkes Günü" etkinliğimizi, 18 Haziran 2012 Pazartesi tarihinde saat 09:00-17:00 arası, Brüksel Avrupa Parlamentosu binasında gerçekleştiriyoruz.
SPD Partisi Milletvekili Sayın İsmail Ertuğ`un katkılarıyla gerçekleştirilecek olan bu yıl ki programı, 2014 Soçi kıs olimpiyat oyunları ve olimpiyatların gerçekleştirileceği topraklarda yasadıkları dönemde sürgün ve soykırıma uğramış, yörenin otokton halklarının, sorun, endişe ve beklentilerini ele alacak şekilde oluşturuyoruz.
Günümüze iştirak edecek olan bilim adamları, bürokratlar, akademisyenler ve diaspora temsilcilerinin yanı sıra, Uluslararası Olimpiyat Komitesi temsilcilerinin de katılımı bekleniliyor.
Organizasyonumuz kamuoyuna açıktır, katılmak isteyenlerin 04 Haziran 2012 gününe kadar, akreditasyon için gerekli kimlik bilgileri ile aşağıda belirtilen irtibat adreslerine başvurmaları rica olunur.
Toplumumuzun yoğun ilgi göstereceğini umuyor ve katılımınızı bekliyoruz.
Gerekli kimlik bilgileri :
İsim soy isim, Açık adres, Doğum tarihi ve yeri, Pasaport numarası ve geçerlilik süresi.
circassianday@euroxase.com veya euroxase@euroxase.com”
 
 

Sayı : 2012 05

Yayınlanma Tarihi: 2012-05-01 00:00:00