İKKD’nin 60.Yıl Amblem Ve Logotype Yarışması

0
625

İstanbul Kafkas Kültür Derneği 60. kuruluş yıldönümü kapsamında bir yarışma düzenledi.
 Yarışma Şartnamesi:
 1) Yarışmanın Adı: İstanbul Kafkas Kültür Derneği 60.yıl  Amblem ve Logotype Yarışması.
 2) Yarışmanın Amacı: İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin 2012 Eylül ayında başlayacak olan 60. Kuruluş yıldönümünde yapılacak tüm yazışma ve aktivitelerinde kullanılacak amblem ve Logotype’i  seçmek üzere düzenlenmiş olan bir yarışmadır.
3) Yarışmanın Konusu: İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin 60 yıllık tarihini, yaptığı kültürel çalışmaları ve birikimlerini temsil eden yalın bir formu oluşturarak,  aynı zamanda  Kuzey Kafkasya diasporasının geleceğe yönelik  kültürel varoluş perspektifini vurgulamak,
 4) Katılım: Yarışma , seçici kurul üyeleri ve birinci derecedeki yakınları dışında amatör-profesyonel tüm sanatçılara açıktır. Adaylar en fazla üç adet çalışma ile katılabilir.
5) Yapıt Boyutları: A4 beyaz kağıt üzerine, tamamlanacak çizimlerin 15×15 cm olarak renkli çalışması, ayrıca 2×2 cm renkli ve siyah beyaz küçük tasarımların da sağ üst köşeye yapıştırılması (uygulanması) gerekmektedir. Yapılan çalışmaların renkli basımı ve bir CD içerisine Vektörel formatında (Adobe Illustrator, Auto CAD Drawing tercihen) kaydedilerek gönderilmesi gerekmektedir.
6) Çalışmanın Açıklaması: Tasarımcı tarafından gerekli görüldüğü takdirde çalışmanın esin kaynakları ve simgelere ilişkin açıklama, çalışmayla beraber verilebilir.
 7) Çalışmaların İşaretlenmesi ve Gönderilmesi: Çalışmaların sol alt köşesine 6 rakam ve/veya harften oluşan rumuz ve sıra numarası yazılmalıdır (Örnek: . . . . . .-1). Katılım formu ve üzerinde rumuz yazılı CD, ağzı kapatılmış ayrı bir zarfla birlikte, aynı paket içerisine konulmalıdır. Zarfın üzerine de 6 rakamdan oluşan rumuz yazılmalıdır. Çalışmalar, posta veya kargoda zarar görmeyecek şekilde paketlenerek başvuru formu ile birlikte İstanbul Kafkas Kültür Derneği sekreteryasına gönderilmeli ya da elden teslim edilmelidir. Posta-kargoda meydana gelen hasar ve kayıplardan düzenleyici kurum sorumlu tutulamaz.
8) Kullanım Hakkı: Ödül alan yapıtlar, İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin 60. Yıl için düzenlenecek etkinliklerinde, resmi yazışmalarında, derneğin etkinlikler için hazırlanacak albüm, katalog, broşür, afiş ya da benzeri basılı yayınlar ile İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin internet sitesinde kullanılacak ve katılımcı ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir. Eserlerin daha önce hiçbir yarışmada kullanılmamış olması gerekmektedir. Eserlerin tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir. Katılım formunu imzalayan katılımcılar, bu şartnamenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılırlar.
9) Seçim: Seçici kurul tarafından ödüle uygun eserler bulunmadığı takdirde, yarışma düzenleme komitesi, yarışmayı iptal hakkını saklı tutar, yada yarışmayı yeniden tekrarlayabilir.
10) Yarışma Sekreteryası: Seda Berzeg
e-posta: info@istanbulkafkaskultur.org     sedaberzeg@hotmail.com
Adres: Nuhkuyusu Caddesi No:110 Bağlarbaşı / Üsküdar
11) Yarışma Takvimi:
Son katılım tarihİ: 13 Haziran 2012
Seçici kurul değerlendirme tarihi: 15 Haziran 2012
Ödül töreni: 16 Haziran 2012
12) Seçici Kurul:
Prof. Dr.Erol Özden- Ressam
Yrd. Doç. Cemil Ergün -Ressam
Faruk Kutlu Ressam-Grafik Tasarımcısı
Aydan Çelik- Grafik Tasarımcısı
13) Ödül: Yarışmayı kazanan eser sahibine ödül olarak Kabardey- Balkar Cumhuriyeti- Nalçik şehrine gidiş dönüş uçak bileti ve bir hafta konaklama sağlanacaktır. Diğer katılımcılara derneğimiz tarafından katılım sertifikası verilecektir.

Sayı : 2012 05

Yayınlanma Tarihi: 2012-05-01 00:00:00