Siyasete kadınlar ağırlığını koyacak

0
508

Güney Osetya’da Nisan sonu ile Mayıs başında üç yeni partinin kurucular kongresi yapılacak.
Başkent Tshinval’deki Uluslararası Basın Merkezi’nde kuruluş kongresi yapılan Sivil Değer Partisi’nin kuruluşunun öncülüğünü Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Kadınlar Birliği yapıyor.
Muhalif lider Alla Cioyeva ise Osetya Özgürlük Meydanı partisini (İrıston-Saribarı Fazuat) kurma hazırlığında. Adalet Bakanlığı’na 13 Mayıs’taki kurucular kongresi hakkında bilgilendirme yapılırken, birçok kişinin partiye katılma isteğinde bulunduğunu açıklayan Cioyeva, “İnsanlar partimizi reformla özdeşleştiriyor. Kuruluş için ülkenin her bölgesinden 30’şar kişi olmak üzere 350 üye gerekiyor, fakat bizim üye sayımız biraz daha fazla olacak” dedi.
Yeni Devlet Başkanı Leonid Tibilov’a karşı ikinci turda kaybeden devlet başkanı adayı David Sanakoyev de daha önce Yeni Osetya (Nauar İrıston) partisini kuracağını açıklamıştı. Sanakoyev’in avukatı Madina Kozayeva’nın ifadesine göre, kurucular kongresi 12 Mayıs’ta yapıldı..
Güney Osetya Devlet Ünivesitesi öğretim üyesi, Başsavcı Merab Çigoyev’in eşi Fatima Çigoyeva da parti kurmaya hazırlanıyor. Gelen ilk bilgilere göre, bir ‘kadın’ partisi olarak kurulacak siyasi yapılanmanın, kuruluş kongresi tarihi belli değil. Güney Osetya’da bir sonraki dönem milletvekilliği seçimleri 2014’de yapılacak.
 
 
 

Sayı : 2012 05

Yayınlanma Tarihi: 2012-05-01 00:00:00