Kural’a tehdit Çerkeslere gözdağı

0
467

Kafkasya Forumu aktivisti Kuban Kural’ı, günlerce takip ederek taciz eden yabancı görünümlü kişiler, üzerinde “öleceksin” yazılı bir kağıdı ayaklarının dibine attıktan sonra kayıplara karıştı. Kural tarafından sarışın, mavi gözlü oldukları belirtilen şahısların kullandığı otomobile ait plaka ve model bilgileri ile eşkal bilgileri ayrıntılı olarak polise verildi.
Aradan neredeyse bir ay geçmesine rağmen, soruşturma sürecine ilişkin hiç bir somut ilerleme kaydedilmedi. Olayın kamuoyunda ses getirmesi üzerine yaşanan tek gelişme ise Kural’a resmi makamlarca koruma isteyip istemediğinin sorulması oldu. Ancak, koruma istediğini belirten Kural’ın bu talebine karşın, Jıneps yayına girene kadar bu konuda da hiçbir gelişme kaydedilmediği öğrenildi. 
Olay İHD tarafından basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulurken, gerek Çerkes diasporasından, gerekse uluslararası kamuoyundan tepki yağdı. Uluslararası Af Örgütü, acil eylem çağrısı yayınladı. Af Örgütü, Adalet Bakanı, Küçükçekmece Başsavcılığı ve İstanbul Valiliğinden Kural’ın can güvenliğinin sağlanmasını ve koruma talebinin yerine getirilmesini istedi

Sayı : 2012 06

Yayınlanma Tarihi: 2012-06-01 00:00:00