Nitekim grev de yasak!

0
502
Grev de yasaklandı

Toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine iş yavaşlatma eylemi yapan THY çalışanlarından 305 personelin işine son verildi. İş akitlerinin fesh edildiğini telefon mesajlarıyla bildiren THY, personelin geri alınma başvurusunu kabul etmedi.
    Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilla Ayçın’ın, başarılı geçen eylemi yaygınlaştırarak, süresiz hale getireceğini açıklaması üzerine devreye hükümet girdi.
TBMM Genel Kurulu’nda sert tartışmaların ardından kabul edilen düzenlemeyle Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu’nda grev ve lokavt yapılamayacak iş yerleri listesine ‘havacılık hizmetleri’ de alındı.
Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise THY’yi haklı bularak şunları söyledi: “Havayolları gibi bu tür istisnai bir kurumda yapılacak grevlerde, hele hele bunlar yasalara ters olduğu zaman -ki son dünkü yapılan gece 12’ye kadar süren bir defa kanunsuz bir grevdir. Onu hemen bir ifadeyle değiştiriyorlar, iş ağırlaştırma veya iş bırakma gibi garip yaklaşımlarla kılıf uyduruyorlar. Kimsenin kanunsuzluğa müracaat etme hakkı yok. Çünkü bu stratejik bir kurum. Bu kurumda atılacak bu tür adımlar ciddi manada ülkemizde çöküşün habercisi olur ki buna fırsat vermemek gerekir.”
 

Sayı : 2012 06

Yayınlanma Tarihi: 2012-06-01 00:00:00