Provokatif yayınlara Süryanilerden yanıt

0
438

Uğradıkları baskılar nedeniyle 500 yıldır bu topraklardan göç etmek zorunda kalan Süryani ailelerden bazılarının geri dönmesi, birkaç dini mekanın restore edilmesini fırsat bilen faşist çevrelerin provokatif yayınlara başlaması üzerine Süryani Dernekler Federasyonu bir açıklama yaptı. 
Milli Gazete, haberdiyarbakir.com, sanliurfa.com gibi gazete ve haber portalının yanı sıra Saadet Partisi GİK üyesi Doğan Bekin’in yazılarında hedef gösterdiği Süryaniler yayınladıkları açıklamada “Bu gibi kişiler yazdıkları yazılarla dinler, inananlar ve etnik yapılar arasında düşmanlık tohumları ekmeye çalışıyorlar. Ki bunları yaparken de binbir türlü yalan ve iftiraya başvurmaktan çekinmiyorlar” dendi.
 Büyük Asur Devleti kurulacağını iddia eden Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete’de “Yabancılara toprak satışı, Güneydoğu’da Büyük Asur Devleti idealindeki Nasturi, Süryani ve Asurileri harekete geçirdi. Türkiye aleyhine Stokholm, İsveç, Avustralya ve 3 ABD Eyaletinde Sözde Seyfo (kılıçtan geçirme) Soykırım Anıtı diken Büyük Asur lobisinin Avrupa ülkelerinin desteğiyle Türkiye’de özellikle Antakya, Urfa ve Mardin’de toprak alımı için harekete geçtiği bildirildi” iddiasıyla çarpıtma bir haber yapıldı. Yapılan çarpıtma ve karalamaya Süryani Dernekler Federasyonu  “Süryanileri göçe zorlayan zihniyet iş başında” başlığıyla yaptığı açıklamada şu yanıtı verdi:
“Son dönemlerde yeniden ortaya çıkan bir avuç karanlık zihniyetli insanın düşmanlık tohumları ekmesi düşündürücüdür.
Bizi düşündüren ve korkutan şey ise bu karanlık zihniyetli şovenist-faşistlerin, kardeşliği temsil eden din maskesinin arkasına saklanmasıdır. Bizler semavi dinlerin birbirine düşman olmadığına inanıyoruz. Ancak, son günlerde Milli Gazete, haberdiyarbakir.com, sanliurfa.com, vb. gazete, haber portalı ve Saadet Partisi GİK üyesi Doğan Bekin gibi kişiler yazdıkları yazılarla dinler, inananlar ve etnik yapılar arasında düşmanlık tohumları ekmeye çalışıyorlar. Ki bunları yaparken de binbir türlü yalan ve iftiraya başvurmaktan kaçınmıyorlar.
Biz Hıristiyan ve Müslümanlar olarak bu topraklarda 1300 yıldır bir arada kardeşçe yaşamaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Beklentimiz tüm inanan, demokrat ve ilericilerin oluşturulmaya çalışılan bu düşmanlığa karşı tavır göstermesi ve karanlık tüm zihniyetlere dur demesidir. Bu anlamda Süryani Dernekler Federasyonu olarak her türlü çabayı sarfedip, bu karanlık faşizan zihniyete karşı, dostluk ve kardeşliği egemen kılmaya çalışacağız.” 
.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sayı : 2012 06

Yayınlanma Tarihi: 2012-06-01 00:00:00