Vunerov

0
523

-Sayın Vunerov dönüşünüz muhteşem oldu. Benim bir sorum olacak, Şu Erhan Hapae ile ilgili. Yüzleşmelerine tam alışmıştık bu sefer dine falan bulaştı. Son yazısında dindar Çerkesler diyor bir şeyler yazıyor. Ben şahsen DİNİDAR Çerkesim. Benim için Çerkeslik elden gider mi? Xabze tehlikeye girer mi? Hele hele kaşen şeşen işleri ne olacak? Ben ilahi eşliğinde şeşen oynamaya çalıştım hiç olmuyor. Bu ÇHİ midir nedir niye böyle şeyler yapıyor?
Kısaca bu düğün mevsimi Çerkes dindarları benim gibi dinidarları bitirir mi? Lütfen bizleri aydınlatın, infial içindeyiz.
 Prof. Çerkez Ragıp BEY / Sakarya ve Havalisi Umum Reisi
-Sayın Reis Bey, sizin sorudan çok sorununuz var. Bu sorunlarınızı tek başıma çözemeyeceğimi anlayınca Cüppeli Ahmet Hoca’yı aradım telefonla. Telefona çıkan çocuk ‘babam iş gezisinde’ dedi, ‘ne zaman döneceğini bilmiyoruz’. Bu gezi işi bir yerden hatırımda benim, ha evet, Emir Kustarica. Anladık tamam, gardiyanı arasak bağlar mı acep diye Tetej’i aradım; saçmalama direkt Adalet Bakanını ararsan belki bağlar dedi. Yahu dedim o kadar da değil. Vikipedia’nın Hapiy sayfalarında gezindim ve bir şeyler buldum.
Bu dinidarlık yeni ve Şapsığlara özel bir şeymiş sayın Prof.Çerkez Bey. Kıyıboyu Şapsığ’da çıkmış ortaya, 2010 yılı ikinci cemrenin düştüğü gün. O gün Abrecın samanlığı da yanmıştı hatırlarsınız. Oradan içeri Krasnodar’a doğru yayılmış diyorlar bir lodos münasebetiyle. Bir şekilde Penexes köyüne gittiyseniz bir virüs olarak bulaşmış olabilir. Tedavisi varmış yalnız, meraklanma.
ÇemışoGazi; Çerkesliğin elden gitmeyeceğini, xabzeyle dinidarlığın mutlak bir ilişkisinin bulunduğunu ama bunun tam olarak Nalo Zavur tarafından belki cevaplanabileceğini, o da bilmiyorsa Kazanoko Jabağı’ya sormak gerektiğini, bu günlerde bir giden olursa tabutuna bir soru pusulası koyabileceğini ama cevabının gelip gelmeyeceğinden emin olamadığını söyledi, kapattım telefonu.
Yalnız, diye o açtı telefonu bu sefer; İlahi ile şeşen dedi katiyen olmaz, belki bir Kabardey kafesi uygun düşebilir. Düğün mevsiminde dikkatli olsun dedi Sayın Prof. Böylece Şeşen-Kaşen işi tamam gibi.
Hapae ile ilgili soruları Aydın Ğis diye biri var, sen ona sor. En iyi o biliyor, ben aradım ama ulaşamadım.
Ha bir de,Çerkes dindarları benim gibi dinidarları bitirir mi gibi ürkek bir soru sormuşsun. Sen onlardan Jabağı’nın cevabı gelene kadar bir müsaade iste hele. O zamana kadar Allah kerim. Kim öle, kim kala.
– Sayın Vunerov, Yusuf Taymaz Bey düşünmüş taşınmış, biz ikimizle tartışma işine girişmiş. 21 Mayıs ile ilgili hasbelkader birer yazı yazmış idik, biraz Kafkasya Forumu tarafına ağdıran. 21 Mayıs’ın muhatabı Rusya’dır demiş olmuştuk yani. Olmaz dedi sayınTaymaz, muhatabımız Türkiye-Rusya ve bizim özerk Cumhuriyetlerimiz olmalı çünkü<em>; Osmanlı bizi iki kere terketti/aldattı. 1864’te gemiler gönderdi (sürgüne lojistik destek olarak) ve 1918 yılında ise Nuri Paşa Kafkasya’dan çekildi / suçludur.
Kafamız karıştı biraz, bizim de bilmediklerimiz oluyor bazen. Yahu bizim zihnimizi açacak bir fikir/yardım artık ne olursa, elinden gelen bir şey varsa yapsana, fena sıkıştık yani.
Yaşar Güveninen Erhan Hapae Korporatif hareketi G.M.B.H / YERYÜZÜ
– Sayın Kollektif, Hapae ile mavra geçme özgürlüğüm vardı da muhterem patron bey, siz de böyle uluorta sorup perişan etmeseydiniz kendinizi ya, bir nickle sorar insan. Cahillik işte.
Sorulara gelince, Osmanlı ikide bir aldatıyor bizi madem, boşanalım derim ben ama Türkler de boşandı galiba Osmanlıdan. Ama Sayın Taymaz’ın tespitleri doğru bana göre, üçüyle de muhatap olmalıyız.
Rusya evlerimizi yakıp bizi yurdumuzdan etti diyorlar. Yurdumuzu geri versin/ evlerimizi de geri yapsın o zaman derim ben. Türkiye dilimizi unutturmuş, geri öğretsin. Biraz para/epey özgürlük yeter.
Böylece Çerkesya’da ev ve topraklarımız, Türkiye’de para ve özgürlüklerimiz olur. Daha ne olsun?
Bizim özerk bölgelerle neden muhatap olacağımızı bende anlamadım, onu da Putin’e sorun diyorum ben ya da İmdat’a. Bilse bilse o bilir.
-21 Mayıs gösteride, Beşiktaş mı daha makul idi muhterem Vunerov, yokse Taksim mi?
ÇelemetınenKanbolet / Anjukay
– Kim için daha makuldü diye soruyorsunuz Sayın ÇelemetınenKanbolet, Rusya için mi?
Yaşar Güven Bey beni işten atmaz ise görüşeceğiz diye düşünüyorum muhterem okuyucularım.
VNRV

Sayı : 2012 06

Yayınlanma Tarihi: 2012-06-01 00:00:00