Güney Kafkasya silahlanıyor

0
402

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan rapora göre, Kafkas ülkeleri hızla silahlanıyor. Güney Kafkasya ülkelerinin geçtiğimiz yıl silahlanma programları çerçevesinde çeşitli ülkelerden yeni hava araçları, roket ve topçu bataryaları satın aldıkları bilgisine yer verildi. Rapora göre, geçtiğimiz yıl Azerbaycan 9 helikopter, Ermenistan 7 roket kompleksi, Gürcistan ise 20 adet top bataryası aldı.

Raporda ayrıca Gürcistan’ın silahları Bulgaristan’dan aldığı belirtilirken, Azerbaycan ve Ermenistan’ın hangi ülkelerden askeri silah aldıkları bilgisine yer verilmedi.

AB’den Gürcistan’a 670 milyon avro

AB’nin Gürcistan Büyükelçisi Philip Dimitrov, Avrupa Birliğinin 2020’ye kadarki dönemde Gürcistan’a 670 milyon avro finansal yardım ayıracağını açıkladı.

Dimitrov’un ifadesine göre, bu rakamın bir bölümü devlet bütçesi için ayrıldı, diğer bölüm ise ülkede tarım alanı da dahil olmak üzere yeni projelerin gerçekleştirilmesi için verilecek. AB’nin Gürcistan ile 2014-2020 dönemi için yeni bir işbirliği planının olduğunu kaydeden Dimitrov, Gürcistan’ın Avrupa ile entegrasyon isteğinden memnuniyet duyduklarını ve yeni hükümetin de bu çizgide yola devam etmesini umut ettiğini belirtti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz