Suriye kriz masasının çalışmaları

0
356

Savaşın yol açtığı yıkımdan uzaklaşmak isteyen soydaşlarımızla ilgili çalışmalar istenilen kadar olamasa da ciddi bir emek ve çaba sözkonusu. Kaffed’den bir görevlinin ifadesi bu emeğin boyutunu gösteriyor: “Bizzat sabahlara dek süren bir koşturmanın içinde olduklarına ben şahidim, ancak bu durumdan çok az kişi haberdar.  İmkanları ve ellerinde olan bağış parası çok sınırlı… Bu işlere koştururken, telefonunun faturasını ödeyemeyen ve bu nedenle arkadaşlarının telefonuyla arama yapan dernek yöneticilerimiz var.”

Suriyede’ki gelişmelerin koordinasyonlu bir şekilde takip edilmesi için İstanbul merkezli bir kriz masası oluşturuldu. Yapılan yazışmalardan bir kısmını aynen yayınlıyor, emek veren herkese teşekkür ediyoruz.

***

16 Ekim 2012

Yola çıkan aile Karkamış sınır kapısından telefon açtı. Bir sorun olmadığı takdirde öğlenden sonra Gaziantep’e getireceğiz. Gaziantep’ten Göksun’a nakledilmesi konusunda Araç ile görüşüldü. Araç 450 TL  istemekte. Bu paranın acilen, bana veya Göksun Dernek Başkanımız Bedri Bey’e nakledilmesi gerekiyor. Bilgilerinize,

Hakan AYDEMİR

***

Suriyeden dün gelecekleri duyurulan 8 kişilik aile 16 Ekim’de  saat 14,00 itibarı ile Kargamış sınır kapısından karşılanarak Gaziantep Kuzey Kafkas Derneğimizde misafir edilmiştir. Soydaşlarımızın Gaziantep derneğimizde dinlenme ve ihtiyaçları karşılandıktan sonra Federasyonumuzun kiralamış olduğu araçlar ile Göksun Mehmet Bey köyüne gitmek üzere Göksun Derneğimiz Yönetim Kurulu üyesi Sn Ersin Yolcu refakatinde saat 18,00’de Göksun’a yola çıkmışlardır. Konu ile ilgili Göksun Dernek Başkanımız Sn Bedri Tokuç ve Mehmet Bey köy muhtarı  Sn Ramazan Bey  konu ile direk ilgilenmektedirler. Soydaşlarımızın Mehmet Bey köyüne ulaştığı teyit edilmiş ve her hangi bir sorun ile karşılaşmadıkları bildirilmiştir.  Bilgilerinize.

KAFFED Suriye Kriz Masası

***

Reyhanlı’da misafir edilen aileler ve durumları:

3  BRUJY  aile:  16  Kişi- 2 Ev, 6  SYUX  aile:  17 Kişi-3  Ev, 2 ÇUYEKO aile: 8  Kişi-1 Ev, 3 MERETUK aile: 11 Kişi-1 Ev     2 HATUKAY  aile: 6 Kişi -1 Ev, 1 BELETIKO aile: 2 Kişi-1 Ev, 1 DAĞISTANLI  aile: 3 Kişi-1 Ev

TOPLAM:    18 AİLE :63  Kişi-10 Ev

Uğur Pihava 

***

Badreddin Kamalmaz ve ailesinin pasaportlarının alınabilmesi için yapılan görüşmeden çıkan sonuç:  Pasaportları mahkeme kararı ile alındığı için iade edilemeyeceği, yerleşik oldukları Adana İli Emniyet Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde, kendilerine Pasaport yerine geçen bir belge verileceği olmuştur. Bölge Koordinatörümüz İsa Bey’in konuyu araştırıp gerekli işlemi başlatması gerekecektir.

Vacit Kadıoğlu

***

Kamalmaz ailesi için pasaport yerine geçen belge seyahat izin belgesidir ki bu belge ile yurt dışına çıkışları mümkündür. Ancak yurt dışında gittikleri ülke de aynı sorunları yaşayacaktır. Bu aile için ikamet teskeresi için başvuruda bulunduk, yarın sabah aileyi de götürerek Yabancılar Şube’de işlemleri gerçekleştirmeye çalışacağız. Şayet bu belgeyi alabilirsek; bir yıl boyunca Türkiye’de ikamet etmeleri, çocukların okula gitmelerine yönelik bir problem kalmayacaktır.

Bilgilerinize

İsa Elagöz  

***

16 Ekim 2012

Adıgey’den gelen Suriyeli Öğrenciler, İstanbul’da Kriz Masası üyesi Sn. Erdoğan Yaşar tarafından karşılanarak Ankara’ya uğurlanmışlardır. Ankara Çerkes Derneği yönetimi organizesinde Ankara’da karşılanan öğrenciler akranları ile birlikte yaptıkları kahvaltı ve görüşmeler sonrası Federasyon tarafından ayarlanan misafirhanede istirahate çekilmişlerdir. Akşam Dernekte birlikte olacağız.

Vacit Kadıoğlu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz