AydgılaraAamta! Değerli devlet başkanımız

0
374

Değerli devlet başkanımız AleksandrAnkuab’a,

Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’na, Bizler, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’nun 15.10.1997 tarihinde aldığı kararlarda belir tildiği üzere, Rus Çarlığı’nın 19. yy’da uyguladığı soykırım sonucu topraklarından sürgün edilen Abaza ve Ubıhların, Türkiye diasporasına mensup torunlarıyız.

Rahmetli devlet başkanımız SergeyBagapş’ınTükiye ziyaretinde bir kez daha ilan ettiği gibi Abhazya Cumhuriyeti’nin doğal vatandaşları olan bizler, siz değerli liderimiz AleksandrAnkuab’a ve bugün milli kimliğimizin ve ulusal onurumuzun koruyucusu olan Abhazya Parlamentosu’na bu çağrıyı yapmak için, tarihimiz ve zor durumda olan kardeşlerimiz adına kendimizi sorumlu görüyoruz.

Bir süredir Suriye Arap Cumhuriyeti’nde yaşanan kanlı olaylar, Suriye diasporasının en kalabalık nüfusunu oluşturan Adıge kardeşlerimizi kaçınılmaz bir biçimde etkiliyor. Boydan boya ateşin sardığı Suriye’de, sokaklarda patlayan silahlar, uçaklardan atılan bombalar kardeşlerimizi, evlerini, köylerini vuruyor. Taş üstünde taş kalmamış Adıge köylerinin, katledilmiş gençlerimizin, kadınlarımızın, yaşlılarımızın, çocuklarımızın acı haberleri; yerle bir edilen ocakları gibi içimizi yakıyor.

Bu ateşin büyüyeceği ve topraklarından kopar tılmış nesillerin torunlarının, iki ateş arasında kalarak daha fazla kayıp verecekleri ne yazık ki kimse için bir sır değil!

Her geçen gün ar tan şiddet sonucu gelecekleri gittikçe belirsizleşleşen Adıge halkının etrafındaki çember daralmaktadır. Geç kaldık ama yarın için daha fazla geç kalmamak adına aşağıda imzası olan bizler, bu kutsal sorumluluğu Abhazya Cumhuriyeti ile beraber omuzlayıp, bugün tüm Kuzey Kafkasya diasporasıyla kenetlenmiş bir halk olarak her alanda üzerimize düşeni yapmaya gönüllü olduğumuzu ilan ediyor ve tek bağımsız cumhuriyetimiz olan Abhazya Cumhuriyeti’nin bu trajik süreçte daha fazla rol almasını bekliyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti’nin, tüm dünyadaki biz Abaza ve Ubıhlara sağladığı vatandaşlık haklarını; ata topraklarına dönüşte bir ara durak ya da kalıcı olarak yerleşme talebinde bulunacak olan, iç savaş mağduru Adıge kardeşimize de sağlamasını talep ediyoruz. Trajik tarihimizin Arap çöllerine savurduğu tek bir ailenin bile Kafkasya’nın herhangi bir köşesine kavuşturulması, bizler için paha biçilmez bir değere sahiptir.

Bin yıllara dayanan kardeşlik bağımız gereği, Adımızı yaşatan, özgürlüğümüze ve geleceğimize anlam katan töremiz, Kabze’miz gereği,

Bugün Gudauta’da yatan ve Abhazya’nın özgürlüğü için toprağa düşmüş Suriyeli Adıge kardeşimiz Tsey Hasan Carkas ve o yolda canını esirgemeden mücadele edip kan dökmüş Suriyeli silah arkadaşlarının şahsında tüm şehit ve gazi Adıge kardeşlerimize olan borcumuz gereği “BUGÜN AYDGILARA AAMTA, DAYANIŞMA ZAMANIDIR” diyoruz!

Abhazya topraklarını ateşin or tasına düşmüş Adıge kardeşlerimize açacağınıza, denizin öte yakasından yükselen sesimizi duyarak acımıza duyarsız kalmayacağınıza inanıyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz