İstanbul Kafkas Kültür Derneği 60. Yılını kutluyor

0
481

İstanbul Kuzey Kafkas Kültür Derneği (İKKD), kuruluşunun 60. yılı nedeniyle etkinlikler düzenliyor. Etkinliklerin ilki 17 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Dans ve Müzik Gecesi”ydi. Yamçı, Mazenef ve Ridade ekiplerinin dans gösterilerinin sergilendiği geceye Hava Karadaş, Nida Efe, Şahin Arıkan, Burçak Gürbüz, Burcu Mercan, Dilara Adal, Ayşe Ceylan ve Melahat Sezgin de şarkılarıyla renk kattı.

10-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen “Çerkes Demir Sanatları” sergisinde Orhan Halman’ın çalışmaları sergilendi. Yismeyl Nevzat Özbay’ın “Sanatın Ahşap Dokunuşu” başlıklı sergisi 24 – 29 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Elmas Eşsiz, Ayşe Eşsiz, Janset Mıdoğlu, Hülya Kızılkaya, Tijen Hatam, Nurhan Şenay, Nihal Nart, Şelale Yılal, Göksal Kandemir ve Hasan Akın’ın koleksiyonlarının yeraldığı Çerkes El Sanatları sergisi düzenlendi.

1 Aralık akşamı, Abhazya- Gürcistan sorunu ve genelde Kafkasya siyaseti hakkında yazdığı makale ve siyasi analiz yazılarıyla da tanınan, dilbilimci Prof. Dr. B. George Hewitt’le sohbet toplantısı gerçekleştirildi.

15 Aralık’ta gerçekleştirilen “Dosteli Yardımlaşma Derneği’nden İKKD’ye” başlıklı konferansta İKKD’nin kuruluşundan günümüze uzanan süreci değerlendirildi. Konuşmacılardan Yaşar Güven, dernek tarihi ile ilgili bilgiler vererek, 60. Yıl anısına çıkarılacak andaç için İKKD Genç ile yaptıkları çalışmaları anlattı. İKKD Genç adına konuşan Nerzan Karaçay, andaç hazırlığı sürecinde eski dernek başkanlarıyla yaptığı röportajların bilgilendirici olduğunu belirtti. Ardından Mehdi Nüzhet Çetinbaş Kuzey Kafkasyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile ilgili bilgiler verdi. Dernek eski başkanlarından Rahmi Tuna ise geçmiş dönemlerin hukuki ve siyasi analizini değerlendirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz