“Kafkasya’yı Beslemeyin Yeter”

0
394

Kuzey Osetya Başkanı Taymuraz Mamsurov “Kafkasya’yı Beslemeyin Yeter” sloganını ‘aptallık ve cehalet’ olarak niteledi.

Mamsurov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında Merkez Rusya bölgeleri ile Kuzey Kafkasya arasında kültürel uyuşmazlık olduğu ifadeleri ile ‘Kafkasya’yı Beslemeyin Yeter’ sloganının, barbarlığın ilk işareti olduğunu ifade etti.

Mamsurov “Bu, bin yıldan fazla bir süredir kendi evinde yaşayan insanların fazlalık olarak nitelendiği bir kabalıktır, cehalettir. ‘Kafkasya’yı beslemeyin yeter’ diye bağıran çığırtkanlar, neden söz ettiklerini bilmiyorlar. Bizi kim besliyor? Kafkasya’nın üzerinden helikopterle uçun da bakın, işlenmemiş tek bir hektarımız yok. Bizi kimsenin beslemesine gerek yok, biz kendimiz gerekeni besleriz” dedi. Mamsurov konuşmasına şöyle devam etti: “Destek mevzuuna gelince, Rusya’nın en fazla destek alan bölgelerin listesini alın. İlk yirmide Kuzey Kafkasya’nın tek bir bölgesi yok. Osetya, bütçeden gerektiği kadar alıyor ve vergi olarak daha azını vermiyor. Tüm bunlar bana geçen yüzyılın 80’li yıllarını hatırlatıyor. Aynı terimler kullanılıyordu: Orta Asya’yı beslemeyin yeter, Pribaltık’ı beslemeyin yeter… Ne ile sonuçlandı? Refah nerede? Bugün bu adamların Kafkasya’ya ihtiyacı yok, yarın Tatarlar gerekmeyecek, daha sonra Hantı-Mansiysk, daha sonra Yakutlar engel olacak, Başkırlar… Hepimiz dağılacağız. Bu çağrılar aptallık, ama maalesef zararlı bir aptallık”.

Rusya’nın tüm vatandaşlarının Rus halkı etrafında birleşmesi gerektiğini ifade eden Mamsurov, “Ülkenin yüzde 80’i Rus, bütün diğer halkların toplamı ise yüzde 20. Hepimiz Rusça konuşuyoruz. Neyin etrafında birleşmemiz gerektiğini bilmemiz lazım. Ben, Rus halkı etrafında birleşmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ancak Rus halkının kendi büyük misyonunu hatırlaması gerekir” şeklinde konuştu. (Ajanskafkas)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz