Nazım Hikmet 111 yaşında

0
420

Türkiye edebiyatının “Mavi gözlü dev” lakaplı büyük şairi Nazım Hikmet, 111. doğum yılında çeşitli etkinliklerle anıldı. 14 Ocak akşamı Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği“Ustalara Saygı” toplantısında özel bir içerikle anılan usta şair için 15 Ocak günü Tarabya Sahili’nde de bir anma etkinliği yapıldı.

Nazım Hikmet’in baskılar sebebiyle Rusya’ya giden gemiye bindiği Tarabya sahilindeki anma, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Nazım Hikmet Vakfı Başkanı sanatçı Rutkay Aziz himayesinde gerçekleşti. Nazım Hikmet şiirlerinin okunduğu anma etkinliğinde denize karanfiller bırakıldı. Yapı Kredi Yayınları’nın Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi işbirliği ile düzenlediği “Nazım 111 yaşında-Nazım’ın Sanatı, Sanatçıların Nazım’ı Sergisi” açılırken, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Nazım Oyuncuları tarafından ortaklaşa “Okuma Tiyatrosu” etkinliği gerçekleştirildi.

Bunun yanı sıra büyük şair Nazım’ın doğum günü İzmir, Aydın, Çankaya, Eskişehir gibi çeşitli illerde belgesel/film gösterimi, konser ve tiyatro oyunlarıyla kutlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz