Okur Mektubu

0
353

Sevgili Dostlar, Bir süredir ülke içerisinde yaşanan ve yaşama mücadelesi veren etnik kimliklerin, tarihsel ve güncel sorunları üzerine bir çalışma yürütüyorum. Tarihi itibarıyla oldukça zengin olan ve onlarca farklı etnik kimliklere, inanç gruplarına zemin sunmuş olan bu coğrafyanın çok uzak değil sadece bir asır öncesine bakıldığında daha açık biçimde görülmektedir ki gerçek anlamda bu topraklarda kök salmış, yaşamış kültürleri yaratmış kadim halklar tüm renkleriyleakıp giden hayatın renkleridir. Türk, Kürt, Ermeni, Rum, Süryani, Çerkes, Arap, Keldani, Ezidi, Nasturi, Laz, Gürcü, Roman ve daha başka kimlikler tarihin döngüsünde bu topraklar üzerinde yaşam buldular. Ne acı ki tek bir ulusal kimliğin hakim hale gelerek ulus devletini oluşturmaarayışıyla yaşayan birçok renk ya heptenyok edildiya da solduruldu. Bu topraklar halen böylesine bir zamanın ağır ve sancılı biçimde pratikleştirilen yazgının yükünü taşımaktadır. Buna rağmen bütün farklılıklarına rağmen, kimileri bir ütopya dese bile, halkların birlikteliğinden, kardeşliğinden taviz vermeyerek gelecek algısını bu temelde şekillendirmeye çalışanyığınlarca yürek var. Jıneps emekçileri de şüphesiz ki bu yürekler arasında Çerkes halklarının sesi olarak yerini almaktadır.

Dostlar, başka bir cezaevinden arkadaşımın bana göndermesi üzerine Jıneps gazetesiyle tanışmış oldum. Çalışmam kapsamında bu coğrafyada yaşayan Kafkas kökenli halklar üzerine oldukça yararlı bilgiler edindim. Bu yüzden eğer maddi açıdan sizlere yük olmayacaksa Jıneps gazetesinin posta yoluyla tarafıma göndermenizi talepedeceğim. Şayet mümkün değilse de siz dostlarınbu güzel çalışmanızın devamını ve tabi ki başarılarınızı samimiyetle diliyorum. Herşeye rağmen gönlüm Jıneps’in her çıkan sayısını okumaktan yanadır. Bu duygumu da paylaşmak istedim.

Bir de Jıneps emekçileri hepinizin yeni yılını kutluyorum; Umut, sevgi ve insana, insanlığa dair tüm güzelliklerin yaşatılması adına ortaya konulan kararlılık her daim yoldaşınız olsun. Düşlenen güzel günlerin coşkusu ve heyecanıyla hepinize selamlarını, sevgilerimi iletiyorum.

Yaşar İnce

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz