İvanişvili: “Abhazya demiryolu tüm taraflar için faydalı”

0
456

Resmi ziyaret kapsamında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, Abhazya’yla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

İvanişvili, hükümet olarak göreve geldikten sonra, özellikle Rusya ile ilişkileri geliştirmek adına önerdikleri Abhazya demiryolunun yeniden faaliyete geçmesi konusuna değinerek, Ermenistan’ın bu konuda kendilerine destek olduğunu; fakat Rusya’nın yaklaşımının netlik kazanmadığını belirtti.

Ermenistan-Gürcistan-Abhazya hattına sahip olan demiryolunun, tüm taraflara büyük faydalar sağlayacağına vurgu yapan Gürcistan Başbakanı, demiryolu meselesini bir fırsat olarak değerlendirerek; Abhazya ile devam eden kötü ilişkileri en kısa zamanda çözmeyi arzuladıklarını belirtti.

Bidzina İvanişvili, Abhazya demiryolu konusunun yanı sıra Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesine de büyük önem verdiklerini ifade etti. En kısa zamanda Gürcistan ve Rusya ilişkilerinin geliştirilmesinin zaruri olduğunu söyleyen İvanişvili, geçmişte çok büyük problemlerin yaşandığını ve bugün de bu durumun devam ettiğini dile getirdi. “Abhazya’daki kardeşlerimizle de sorunlu ilişkilerimiz var.” diyen İvanişvili, “Tüm iyi niyet yaklaşımlarına ek olarak karşı tarafın da Gürcistan kadar istekli olduğunu göstermesi gerekir.” dedi. (kafkasevi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz