11 kapılı kozmik sahneli konser

0
2643

Çok sayıda aydın ve sanatçı, Türkiye genelinde DHKP-C’ye yönelik olduğu iddasıyla yapılan operasyonlarda tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 9 avukat, 55 KESK üyesi ve Grup Yorum elemanlarıyla dayanışmak amacıyla Bostancı Kültür Merkezi’nde “11 kapılı kozmik sahneli konser” düzenledi.

Pelin Batu ve Serdar Orçin’in sunumunu yaptığı konserde sık sık, “Devrimci sanat susturulamaz”, “Devrimci avukatlar onurumuzdur”, “Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz” sloganları atıldı. Yapılan operasyonlarda polisin iddia ettiği ancak varlığı kanıtlanamayan “11 bir kapılı kozmik oda”, sahne önüne asılan sembolik kapılarla protesto edildi.

ÇHD avukatlarından Evrim Karatay, devrimci avukatlığı, Halit Çelenk ve Fuat Erdoğan gibi isimlerden devraldıklarını belirterek, AKP’nin sindirme politikalarına karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi. Tutuklu bulunan devrimci avukatları selamlayan Karatay, tecrit altında da olsa düşüncelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. “Devrimci avukatlar onurumuzdur”, “Devrimci sanat susturulamaz” pankartlarının asıldığı konsere Grup Yorum, Kardeş Türküler, Niyazi Koyuncu, Redd, Mor ve Ötesi, Pınar Aydınlar, Ferhat Tunç, Yeni Türkü, Fuat Saka, Karmate, Yaşar Kurt, Hakan Yeşilyurt, Rojin, Zuhal Olcay, Erdal Bayrakoğlu ve daha bir çok sanatçı katıldı. İlk olarak Kardeş Türküler’in sahne aldığı konserde sanatçılar, devrimci sanata ve devrimci avukatlığa olan desteklerini şarkılarıyla dile getirdi.

Sayı : 2013 03