Abhazfed ve Kaffed’den dayanışma sinyalleri

0
426

Abhaz Dernekleri Federasyonu Abhazfed) başkanı Feridun Aksoy’un, kardeşlik ve dostluk ilişkileri konusunda Kafkas Dernekleri Federasyonu’na (Kaffed) ilettiği mektubu yanıtlayan Kaffed başkanı Vacit Kadıoğlu, ortak örgütlülüğü savunduklarını belirtti.


Sayın Başkan,
Abhaz ve Adıge halklarının üst çatı örgütü olarak, aramızdaki ilişkilerin her iki halkın ontolojik olarak var olan kardeşliğinin gerektirdiği düzeyde olmadığı maalesef bir realitedir. Bu durumun nedenlerini burada kategorik olarak anlatmanın gereksizliğini sizler de takdir edersiniz.
Bu bağlamda ilişkilerimizin tarihi derinliğine yaraşan vakar ve olgunlukta sürdürülebilmesi için en kısa zamanda bir araya gelerek çağın gerektirdiği çap ve vizyonla halklarımızın yararına iş birliği içinde olmamızda yarar olduğu inancı içerisindeyiz.
Kardeşlik ve dostluk ilişkilerimizin sürdürülebilmesinin önünün açılmasına katkı vermek tarihsel bir sorunluluk olarak yaşam tarafından bizlere dayatılmaktadır.

Sorumluluk duyguları ile hareket etmemizin her iki halkın yararına olacağı inancı ile selam ve saygılar sunarım.

Feridun AKSOY (Akhusba)
GENEL BAŞKAN
ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU


Sayın Başkan,

“Kardeşlik ve Dostluk İlişkileri Üzerine” konulu yazınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (Kaffed) Abhaz ve Adıge halklarının ayrılmaz bir bütün olduğuna, tarih ve geleceklerinin ortak olduğuna inanmakta ve bu nedenle kurulduğu günden bu yana ortak örgütlülüğü savunmaktadır. Kaffed bünyesinde de Abhaz, Adıge ve diğer Kuzey Kafkas halklarından üyelerimiz bu inançla hep beraber çalışmışlardır ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaffed’in, tüm sivil toplum kuruluşları ile olduğu gibi, Abhazfed ile de ilkeleri doğrultusunda görüş alış/verişine ve işbirliğine açık olduğunu belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Vacit Kadıoğlu
Genel Başkan
Kafkas Dernekleri Federasyonu

 

Sayı : 2013 03