Ankara Çerkes Derneği etkinlikleri

0
551

Çay Saati

Ankara Çerkes Derneği Kadın Komisyonu’nun düzenlediği “Çay Saati” etkinliği; komisyon kurucusu Suzan Arı ve geçmiş dönem başkanlık yapanların yanı sıra yeni yüzlerin de katılımıyla gerçekleşti. Çay saatinde; kadın komisyonunun kuruluşu, bugünü ve gelecekte neler yapılabileceğine dair fikirler paylaşıldı.

Etkinlikte el sanatları konusunda hocalık yapmış, pek çok öğrenci yetiştirmiş, Ankara başta olmak üzere il dışı ve anavatanda da başarılı sergilere imza atmış olan Üner Özbay ve Zehra Yağan da anıldı.


Çocuk Kulübü

Ankara Çerkes Derneği bünyesinde kurulan Çocuk Kulübü ile ilgili bir duyuru yapıldı:

“Geleceğimizin temeli olan çocuklarımızın dans kursu dışında da sosyal ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla, farklı aktivitelerin geliştirilmesi gerekmektedir. Neler yapılabileceği ile ilgili olarak değerli velilerimizle yapılan görüşme ve toplantılar sonucunda bir çocuk kulübünün kurulmasına karar verilmiştir. Bu kulübün temel hedefleri, 0-14 yaş arası çocukların arkadaşlık bağlarının kuvvetlenmesini sağlamak, ortak paylaşımları birlikte geliştirmek, Çerkes kültürünü tanıtmak, toplum içerisinde bulunmalarını sağlamak ve veliler arasındaki etkileşimi, diyalogları arttırmaktır.

Şu anda kesinleşen aktivite programı şu şekildedir: Her ayın 2. Cumartesi akşamı ve her ayın 4. Pazar günü dernek binamızda faaliyetler sürdürülecektir. Bu faaliyetler mevsim koşulları ve ilgili ay ve haftanın özelliğine göre çeşitlilik gösterebilir. Dernekte çocuklara yönelik çizgi sinema gösterimi, öykü anlatımı, belgesel sunumu, resim çalışması gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir. Sonrasında farklı mekanlarda velilerle beraber sosyo-kültürel aktiveler yapılması planlanmaktadır. Kafkasya’dan öykü anlatımı ve sonrasında resim çalışması ile faaliyetlerimize başlamış bulunmaktayız.”

 

Sayı : 2013 03