Çirikba, Suriye’den gelen gençlerle buluştu

0
475

Abhazya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriye’den anayurtlarına dönen genç soydaşlarla görüştü. Toplantıda; dil derslerinin düzenlenmesi, iş bulma  sorunları, ortaokul ve yüksek öğrenime erişim gibi dönenlerin sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Abhazya Dışişleri Bakanı Vyacheslav Çirikba toplantıda şunları söyledi: “Suriye’deki gelişmeleri, soydaşlarımızın durumunu ve genel olarak  tüm Suriyelilerin durumunu büyük bir kaygı ile izliyoruz. Suriye halkının yaşamındaki bu zorlu dönemin bir an önce sona ermesini ve ülkede barış ve düzenin tesis edilmesini diliyoruz. Burada kendinizi evinizde, yurdunuzda hissetmenizi istiyoruz.”

Toplantıya katılanlar, Suriye’de akrabaları ve arkadaşları olduğu için dönüş sürecini yakından izliyorlar. Abhazya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Orta Doğu Sorumlusu Inar Gitsba, Abhazya’ya dönüş sürecinin devam ettiğini, son iki gün içerisinde 126 kişinin Abhazya’ya dönmek için başvuruda bulunduğunu, Abhazya’nın Rusya Federasyonu’ndaki büyükelçiliğinin dönenlerin Rusya’dan transit vizesi almaları konusunda yardımcı olduğunu vurguladı. (kaffed)

 

Sayı : 2013 03