İvanişvili: “Yalan dönemi” bitti

0
426

Gürcistan’da iktidar değişiminin ilk yüz gününü değerlendiren Başbakan İvanişvili “yalan dönemi sona erdi” dedi. Mikhail Saakaşvili ve ekibinin dokuz yıllık iktidarını “yalan dönemi” olarak niteleyen Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, “Halkımız, onların hala çabalıyor olmasına önem vermemeli, o dönem geride kaldı” dedi.

NATO ve AB’ye girme konusundaki kararlılığı sürdüreceklerini bir kez daha ifade eden İvanişvili, “Eğer on yıl sonra birileri, Avrupa değerlerinden daha iyi bir şey tesis eder ve önerirse bir kez daha düşünürüz. Ancak bu küçük bir ihtimal” şeklinde konuştu.

Abhazya ve Güney Osetya probleminin çözüme kavuşturulmasının ‘uzun süre ve çaba’ gerektirdiğini kaydeden İvanişvili, Rusya ile ilişkileri iyileştirme düşüncesinde.

Şu anda iki ülke temsilcilerinin üzerinde görüşmeleri sürdürdüğü Gürcistan mallarının RF pazarına geri dönüşü konusunun zor bir süreç olduğunu söyleyen İvanişvili, “Bu yüzden büyük beklentiler içine girmemek gerekir. Ancak bu görüşmeler, Moskova ve Tiflis ilişkilerinin iyileşmesine yardımcı olacaktır” açıklamasında bulundu. (ajanskafkas)

 

Sayı : 2013 03