Kadınlar 14 Şubat’ta ayaklandı

0
490

Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete, tecavüzlere, enseste, sünnete ve seks köleliğine dikkat çekmeye çalışan V-Day hareketi, “One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor” kampanyası dahilinde dünyanın tüm kadınlarını, hareketin kuruluşunun 15. yıldönümü olan 14 Şubat 2013’de küresel ayaklanmaya çağırdı. Dünyanın 160 ülkesinde düzenlenen “Bir Milyar Ayaklanıyor” kampanyası dahilinde Türkiye’nin birçok ilinde kadınlar aynı anda dans ederek kadına yönelik şiddeti protesto etti. Etkinliğe kadın vekiller de Meclis’te katıldı.

İstanbul’da Beşiktaş ve Kadıköy’de yüzlerce kadın V-Day Hareketi’nin gerçekleştirdiği kampanyaya destek verdi. “Durma Dans Et” yazılı tişörtlerle şiddete dur diyen kadınlar, dünyayla aynı anda sloganlar atıp, dans etti.  Ankara’da Parlamento Muhabirliği Derneği’nin öncülüğünde basın koridorunda toplanan AKP ve CHP’li kadın milletvekilleri, dans ederek kadına yönelik şiddeti protesto etti. Aretha Franklin’in ‘Respect’ (Saygı) isimli şarkısıyla bir süre dans eden kadın milletvekilleri bir ara halay da çekti. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un tişörtünde “Kadının yeri Millet Meclisi”, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın tişörtünde ise “Diren, dans et” yazması dikkat çekti. Etkinliğe erkek milletvekilleri de destek verdi.

İstanbul’da etkinliğin adresi Beşiktaş ve Kadıköy olurken, Çanakkale’den Denizli’ye, Antalya’dan Adana’ya kadar pek çok ilde kadınlar dans ederek, şiddete dur dedi.

 

Sayı : 2013 03