“Nart Anaokulları Projesi” tanıtıldı

0
444

Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti’nin (Çer-Kad) okul öncesi çağdaki çocukların Çerkesce öğrenmesini sağlamak üzere hazırladığı “Nart Anaokulları Projesi” ile ilgili ilk toplantı, 10 Şubat’ta İstanbul Grand Cevahir Otel’de gerçekleşti.

Toplantıda, başkan Günsel (Şurdum) Avcı ve Başkan Yardımcısı Serpil Güleçyüz, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu ve projenin elbirliği ile gerçekleştirilmesi için destek istedi.

Günsel Avcı, projenin amacını açıkladıktan sonra özetle şunları söyledi: “Planlanan anaokulu yapısında Derneğe bağlı iktisadi işletme kurulacak ve anaokulu, bu işletmenin yönetimi tarafından çalıştırılacaktır. Çerkes olan ya da olmayan öğrenciler kabul edilecek; çocukların bedensel, sosyal, duygusal, zihinsel gelişimi ve dil öğrenimi (Türkçe, İngilizce vb) için güncel eğitim programları uygulanacak, Çerkes Öğrenciler Sınıfı’nda Çerkesce dil eğitimi ve diğer programların da Çerkesceyi geliştirecek şekilde uygulanması sağlanacaktır.

Yönetim Kurulu üyelerimiz Serpil Güleçyüz ve Didem Baş Bilge’nin, son bir ay içinde, Anadolu yakasında, Üsküdar’dan Kartal’a kadar olan alanda yaptıkları yoğun incelemeler sonucunda, Koşuyolu’nda buldukları ve 20 yıla yakın süredir anaokulu olarak çalıştırılmış olan iki katlı binanın anaokulu ruhsatı ile devir alınması, maliyetinin de nispeten düşük olması nedeni ile en uygun seçenek oldu.”

 

Sayı : 2013 03