Abhazya ve diaspora, Ardzınba’yı andı

0
492

Ankara, İstanbul, Bolu, Düzce, Eskişehir, İnegöl ve Bursa Abhaz Kültür Dernekleri, Abhazya’nın ilk devlet başkanı Vladislav Ardzınba’nın 3. ölüm yıldönümünde, anma etkinlikleri düzenledi

İstanbul Abhaz Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe katılan konuklar, Ardzınba hakkındaki anılarını anlattı. Abhazya’nın Türkiye temsilcisi Vladimir Cemal-ipa Ayuzba, gökte her kayan bir yıldız sonrasında başka bir yıldızın doğduğunu, 4 Mart gününün aynı zamanda Abhazya’nın ikinci cumhurbaşkanı Sergey Bagapş’ın doğum günü olduğunu belirtti.

İstanbul Kafkas Kültür Derneği başkanı Ümit Duman, konuşmasında Ardzınba’nın hümanist kişiliği ve Kafkasya’nın bütünleşmesindeki rolüne vurgu yaparak, Ardzınba’nın kardeş milletlerin dayanışmasının en önemli temsilcisi olduğunu söyledi.

Alan Vakfı genel başkanı Yalçın Kaya Arpat ise Ardzınba’nın Abhaz devleti ve milleti için ne kadar önemi varsa diğer Kafkas toplumları için de o kadar önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, bunu Oset halkının çok iyi anladığını söyledi.

Abhaz Dernekleri Federasyonu genel sekreteri Ülkü Yıldız, yaptığı konuşmada Ardzınba’nın halkın içinde, halkın kendisi olan bir lider olduğunu vurgulayarak, Ardzınba düşüncesini örnek aldıklarını ifade etti.

Abhazya

Ardzınba, Abhazya’da mezarının bulunduğu Eşera köyünde devlet töreni ile anıldı. Devlet Başkanı, parlamento başkanı, hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının da hazır bulunduğu törende Ardzınba’nın da okuduğu Eşera Lisesi öğrencileri, Ardzınba’nın vatana verdiği hizmetlerin bilincinde olduklarını ve onunla gurur duyduklarını dile getirdi.

Sayı : 2013 04