Binlerce kadın sokaktaydı

0
483

8 Mart kadın Platformu’nun çağrısıyla binlerce kadın, Dünya Kadınlar Günü Mitingi için Kadıköy’deydi. Haydarpaşa Numune Hastahanesi önünden başlayan yürüyüşte Feministler, sosyalist kadın örgütleri, LBGT örgütleri, Demokratik Özgür Kadın Hareketi ile sendika ve emek örgütlerinden kadınlar yer aldı. Yürüyüş, Kadıköy Meydanı’na kadar sürdü.

Rengarenk pankart ve dövizlerin taşındığı mitingde en çok barış talepleri dile getirildi, erkek şiddeti, kadın cinayetleri, kadın bedeni üzerindeki politikalar ise döviz, pankart ve sloganlarla protesto edildi. 8 Mart Kadın Platformu’nun Kürtçe ve Türkçe yazılı “Cinsiyetçi politikalara, savaşa, yoksulluğa, kadın katliamlarına ve emeğimizin sömürülmesine karşı direnerek örgütleniyoruz” pankartının arkasında “Bedenimiz, hayatımız, kararımız bizim, ailenizin sizin olsun”, “Savaşa, yoksulluğa, kadın katliamlarına karşı örgütleniyoruz”, “Alışın, her yerdeyiz”, “Karar da bizim yaşam da” pankartları taşındı. “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin cop, inadına isyan inadına özgürlük”,”Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor”, “Devlet, elini bedenimden çek” sloganları atıldı.

Mitingin sona ermesinin ardından otobüslere yönelen kadınlar, Bursasporlu holiganlar tarafından “Kahrolsun PKK” bağırışları eşliğinde saldırıya uğradı. Saldırıda 10 kadın yaralandı. 5 yaşında bir çocuğun ve annesinin de darp edildiği saldırıda, otobüslerine binen kadınlara da taşlar ve şişelerle saldıran grup, çok sayıda otobüsü tahrip etti.

 

Sayı : 2013 04