Çerkes Kültür Festivali

0
473

Fethiye’de yaşayan Çerkeslerin düzenlediği Çerkes Kültür Festivali-Akdeniz Buluşması’nın yedincisi, 14 Nisan’da Fethiye, Aksazlar Köyü’nde gerçekleştirilecek.

Varsın bulsun sizi diye Uçurduk merhabalarımızı güvercinlere”

Ataları, Kafkasların eteklerinden kopup gelmiş bir avuç Çerkes, yaşadıkları Fethiye’de küçük bir buluşmayla başlattı yedi yıl önce bu festivali… Festivalin ilk adı “Fethiye Çerkesleri Kültür Buluşması”ydı. Sonra hep büyüyerek her yıl yenilendi, kabına sığamaz oldu. Sadece Türkiye’den değil, yurt dışından da katılımcılar artınca bu yıl adı “Akdeniz Buluşması” oldu. Bizler inanıyoruz ki, her yıl artarak çoğalan festival katılımcıları önümüzdeki yıllarda uluslar arası festivalin temelini atıyorlar.
Bu festival, binlerce yıl gerilere gidip, binlerce yıl gerilerden gelen dostlarla yaşanan kederleri, sevinçleri, en önemlisi de ortak kültürümüzü binlerce yıl ötedeki dostlarımıza, çocuklarımıza aktarmayı amaçlıyor. Biz bunun için varız bu festivalde; güzellikleri ve değerleri korumak, çocuklarımıza, çocuklarımızın çocuklarına ve gelecek kuşaklara aktarmak için…
Festival buluşma noktası için Fethiye’nin seçilmesi de tesadüf değildi. Coğrafi yapısı Kafkasya’yı andıran bu yöre de, etrafı yüksek dağlarla çevrili, Batı Torosların Akdeniz’e uzanan son karlı yamaçlarının hemen altında uzanıyor. Yüreğimizde hiç sönmeyen Kafkasya ateşini bir nebze olsun hafifleten bir fotoğraf karesi adeta…

Festivalimiz, bu yıl sadece bir gün olarak organize edildi ama önümüzdeki yıllarda üç-dört gün, hatta bir haftayı bulan etkinliklere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Festivalimizde bu yıl da mızıka nağmeleri eşliğinde Çerkes yemekleri yarışması, folklor gösterileri, çocuk oyunları, figür yarışması, sürpriz sanatçı ve konuklarımız olacak.

Festivalimizde geleneksel, ücretsiz tavuklu pilavı ve yemek yarışmasından sonra o güzelim tatları beraberce paylaşacağız. Festival coşkusunu paylaşmanın mutluluğunu yaşayacağız.
Çünkü hayat paylaşılınca güzel…

 

Sayı : 2013 04