Duma, kararını verdi: “Kafkasya’ya seçim hakkı yok”

0
455

Rusya Federasyonu Duma milletvekilleri, federal birimlere başkanlık seçimlerini iptal etme hakkı veren yasa tasarısını kabul etti. Kabul edilen kanuna göre, eğer bir bölge doğrudan başkanlık seçimlerini iptal etme kararı alırsa, bölgesel ve federal parlamentolarda yer alan partiler, Rusya devlet başkanına başkanlık adayı olarak üç kişiyi sunma hakkına sahip olacak. Rusya devlet başkanı da kendisine sunulan adaylar arasından herhangi birini bölge parlamentosuna önerecek.

Liberal Demokrat Parti milletvekili, Devlet Duma başkan yardımcısı İgor Lebedev, kanun tasarısının Kuzey Kafkasya bölgelerindeki ‘özel durum’ göz önünde bulundurularak kabul edildiğini söyledi. “Mevcut şartlarda bu düzenlemenin, Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri için yapıldığı herkes tarafından biliniyor” diyen Lebedev, kanunun Kafkasya’da seçimlerin iptal edilmesini sağlayacağını, RF’nin diğer bölgelerinde ise doğrudan seçim sistemine geçileceğini kaydetti.

İnguşetya, Dağıstan, Çeçenya ve Kabardey-Balkar’da Şubat 2013’de yapılan bir anket çalışmasının sonuçları, halkın seçimlerin iptal edilmesine karşı çıktığını ortaya koyuyor. (ajanskafkas)

 

Sayı : 2013 04