“Perit Xase”den duyuru

0
440

Suriye’den gelerek anavatanına yerleşmiş olan soydaşlarımıza ev-bahçe tahsisi konusunda geçen yıl başlatılmış olan çalışma, 5 Mart 2013 tarihinde yapılan çekilişle, ihtiyaç sahiplerinden 8 aileye daha mülklerin dağıtımı yapılarak sonuçlandırılmıştır.
Moskova’da bulunan bazı yardımsever Adigelerin finansmanı ile 2012 yılında, Perit

Moskova’da bulunan bazı yardımsever Adigelerin finansmanı ile 2012 yılında, Perit Xase tarafından başlatılan ev-bahçe alımları, Kabardey Balkar’da 3 köyde gerçekleştirilerek , toplam 16 ev alınmıştır. Evlerin bahçeleri 2200 m2 ile 4000 m2 arasında değişen büyüklüklerdedir.

Daha önce alımı yapılan 8 ev, 2012 yılı Eylül ayında yapılan ilk çekiliş ile soydaşlara dağıtılmıştı. Suriye’den anavatanında yaşamak üzere gelmiş olan soydaşlarımızın hayata tutunmalarına önemli katkısı olan bu kampanyanın katılımcıları ise bazı kriterlere göre seçilmişlerdir.

Soydaşların kendi aralarında daha önce seçmiş oldukları üç temsilci, Perit Xase yönetim kurulu ve bakanlık yetkilisi tarafından yapılan toplantı ile ev dağıtım çekilişine kimlerin katılabileceği konusunda bazı kriterler belirlenmiştir. (Aile bireylerinin en az 5 kişi olması, anavatanda yaşamayı hedeflemiş olmaları, yardım almadan kendi geçimini sağlayarak yaşayabilecek durumda ve aileden en az bir kişinin oturum almış olması vs. ) Bu kriterler soydaşlara duyurulmuş ve çekilişe katılmak isteyen ailelerin başvuruları aynı komite tarafından değerlendirilerek uygun bulunanlar, çekiliş katılımcısı olarak Perit xaseye davet edilmişlerdir.

Yapılan çekiliş ile de 8 şanslı aile belirlenmiştir. Anahtar tesliminden itibaren iki hafta içerisinde soydaşların yeni adreslerine taşınmaları gerekmektedir.
Sayı : 2013 04