Çerkeslerin Türk milliyetçiliği hayranlığı

0
728

Çerkesler Türk müdür yoksa farklı bir millet midir? Türkiye’de Çerkeslerin genelde Türk olduğu söylenir. Bunu bir Çerkes bile söyleyebiliyor fakat Çerkeslerin Türklükle hiçbir bağlantısı yoktur. Bu sorumuzun cevabına Çerkesler Türktür cevabını verenler çoğunluktadır. Bu da bizim ne denli asimile olduğumuzu göstermektedir. Bu da yetmiyormuş gibi bazı soydaşlarımız başka bir ulusun başka bir ırkın neferleri oluyorlar. Kendi ulusunun davası olmadığı halde kurşunların, bıçakların, sopaların ve ileri söylemlerin önüne atlıyorlar. Bu soydaşlarımız artık Türk milliyetçisi olmuşlardır. Sen Çerkes misin yoksa Türk müsün sorularını yanıtlayamaz olmuşlardır. Türkçülük’e minnet duygusuyla bağlanmışlardır. Peki bu minnet duygusu nereden gelmektedir? Büyük Çerkes sürgününde Çerkeslerin çok büyük bir bölümü Türkiye’ye gelmişlerdir. Türkiye’deki o zamanki yetkililer bizleri bataklıklara yerleştirdiler. Salgın hastalıklarla bizi baş başa bıraktılar.

Türk milliyetçisi olan Çerkeslere sesleniyorum. Siz bu yüzden mi minnet duyuyorsunuz? Bunun için mi Çerkesler gibi kimlik siyaseti yürüten Kürtleri taşlıyorsunuz? Onların ürettikleri siyasetin önünü tıkıyorsunuz? Sizler köküne kadar asimile olmuşsunuz. Sistem size Türkçülük düşüncesini empoze etmiş ve başarılı olmuştur. Buradaki bütün hataları Türk milliyetçisi Çerkeslere yüklemek haksızlık olur. Bunda Kafkas derneklerinin de hataları ve eksiklikleri vardır.

Biz Çerkesler sürekli pasif bir siyset izlemekteyiz. Sokaklara çıkmaktan korkmaktayız. Fakat zexeslere ve pikniklere en kitlesel biçimde katılmaktayız. Şu da bir gerçektir ki biz zexeslerle, pikniklerle politikleşemeyiz, biz sokaklarda taleplerimiz haykırarak, 21 Mayıs’larla, 1 Mayıs’larla ve bunlar gibi önemli günlerle politikleşebiliriz.

Artık susmayalım, artık içimize sinmeyelim, bayraklarımızla çıkalım sokaklara haykıralım taleplerimizi ve o sloganlar uyuyan bir ulusun uyanışına sebep olsun. YAŞASIN ÇERKESLERİN BİRLİĞİ ve HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

GOGUA YASİN MERT AVCI

 

Sayı : 2013 05