Dünya Çerkesleri Ayağa Kalkın!

0
538

Dünya, görmezden geldiği Çerkes Soykırımı’nın 150. yılının ardından olimpiyat oyunları için soykırım şehri Soçi’de buluşmaya hazırlanıyor. Soykırımın faili Rusya’ysa, işlediği insanlık suçuna yenilerini eklerken günahlarını örtme çabası içinde. Ve biz Çerkesler soykırımın 149. Yılında, tüm dikkatlerin Soçi’ye toplanacağı etkinliklerin arefesinde, dünyanın dört bir yanında temsilcilikleri önünde Rusya’ya günahlarını hatırlatmak için toplanıyoruz.

Bütün itirazlarımıza rağmen, Soçi’yi olimpiyat oyunları aracılığıyla  dünyaya Rus kültürü ve kimliğiyle pazarlamak için kullanan Rusya’dır.  Şehri, Çerkes kimliğinden, soykırımdan ve gerçek tarihinden kopararak Rus kadın ve erkeğinin yüksek karakterini anlatacağı bir panayıra çeviren de Rusya’dır. Soçi’yi Çerkesya’dan kopararak Rusya’nın kapısı olarak sunmaya çalışan da Rusya’dır. Bu pervasızlığa dur diyecek güç ise,  dünya kamuoyu vicdanı ve Çerkesler’in kendisidir.

Çerkesya’da olimpiyat oyunlarına karşı yükselen mücadeleyi işkence ve şiddetle bastıran, tehditlerini diasporaya kadar taşıyan Rusya’dır.  Muhalif hareketi karalamak için bir yandan yalan haberler yayarken işbirlikçilerini harekete geçiren, bir yandan da kurduğu gizli hapishanelere insanlarımızı dolduran, yargısız infaz ve insan kaçırmaları gerçekleştiren de Rusya’dır. Bu kirli siyasetin karşısına dikilerek durduracak güç yine dünya kamuoyu vicdanı ve Çerkesler’in kendisidir.

Gerçekleştirilen soykırımın ardından, dağıtıldığı topraklarda Çerkesler’in geri dönüş imkanlarını yoketmek Çarlık Rusyası’nın politikasıydı. Bugün de, uyguladığı kota ve engellemelerle bu politikayı sürdürmeye devam eden Putin’in Rusyası’dır. Suriye’de süren iç savaş yüzünden hayatları tehdit altında olan kadın ve çocuklarımızın dahi, pasaportu olan herkesin serbestçe geçtiği sınırlarından anavatanlarına geçmelerini engelleyen de Putin’in Rusyası’dır.  Önümüze çektikleri bu seti yıkacak güç yine dünya kamuoyu vicdanı ve Çerkesler’in kendisidir.

Kuzey Kafkasya’yı  işgal ettiğinden beri elinde tutmak için sömürge politikasını sürdüren, bağımsızlık arayışlarını şiddetle bastırıp, bütün bir coğrafyayı kan ve gözyaşıyla yıkayan Rusya’dır. Karşılaştığı her sorunu askeri güçle bastıran, halklar arasında nifak tohumları eken, birbirine karşı kışkırtan, sivil ve demokratik mücadeleleri marjinalleştiren de Rusya’dır.  Kuzey Kafkasya ve Çerkesya’yı sömürge politikasından kurtararak  özgürleştirecek olan güç de dünya kamuoyu vicdanı, Çerkesler ve Kuzey Kafkasya halklarının dayanışmasıdır.

Bu bilinçle  2009 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz 21 Mayısların beşincisi için  MAY21 şemsiyesinde toplanan biz Çerkes örgütleri, Dünya Çerkesleri’ni, Kuzey Kafkasya Halkları’nı ayağa kalkmaya, dostlarımızı ve insanlık onuru için mücadele azmi içinde olan tüm fert ve örgütleri yanımızda yer almaya davet ediyoruz.

ALANLARDA BİRLEŞ, SOYKIRIMLA YÜZLEŞ

May21 katılımcıları

Çerkes Kültür Enstitüsü, Çerkes Milliyetçi Hareketi, Hamburg Çerkes Derneği, İKKD Genç, Jıneps Gazetesi, Kafkasya Forumu, Kafkas Vakfı, Kuzey Kafkasya İçin Adalet Grubu, ULUKAF, Uluslararası Çerkes Konseyi


Circassians of the World! Rise!

04 May, 2013

After 149 years of ignoring the genocide against the Circassian people, Russia is preparing to host the winter Olympic Games in Sochi a year from now over the same place which witnessed the slaughtering of our people, while Russia adds a new crime to its long list of sins. We the Circassians need to commemorate the 149 years of the Circassian genocide and to condemn the Sochi Olympic Games. Therefore, we urge all Circassians and our peace loving friends around the world to gather and protest in front of Russian representation offices all over the world.

Despite our objections, Russia is hosting the Olympic Games in the city of Sochi. This event will be used to market the Russian culture and identity and the high characteristics of the Russian people. The Olympic Games will be used to disguise the history of the genocide and to break Sochi’s connection with Circassia. Only the power of the public conscious of the world, and Circassians themselves, will stop this recklessness.

Russia suppresses the people’s resistance to the Olympics in Circassia by various methods which include threatening, violence and torture. It triggers its abettors by propagating false news to scandalize its opponents, and bears the responsibility for secret prisons, extrajudicial executions and kidnappings.

The policy of Tsarist Russia after the genocide was enacted to abolish the rights of Circassians to return to the lands they once inhabited. Today, Putin’s Russia is still adopting the same policy by imposing quotas and preventing the return of the Circassian Diaspora, which has prevented women and young children in the war torn country of Syria from crossing the border to their historic homeland.

Russia has been implementing colonial policy to monopolize the North Caucasus since its invasion, and has ensanguined the land through violence and the suppression of independence. Russia reacts to problems by implementing force, provocation, and sows discord among the people, and marginalizes civil and democratic struggles. The power which will liberate North Caucasus and Circassia from the colonial policy is the Circassians and the solidarity of the North Caucasus nations and the public consciousness of the world.

With this consciousness, we as Circassian organizations, which gather under the umbrella of the fifth MAY 21 act, invite not only Circassians of the world and the people of North Caucasus to rise, but also our friends, organizations and those who struggle for the honor of humanity to stand by us.

REUNITE AND FACE THE GENOCIDE

MAY 21 participant organizations

Circassian Cultural Institute, Circassian Nationalist Movement, Caucasus Forum, Caucasus Foundation, Hamburg Circassian Association, IKKD Youth, International Circassian Council, Jineps (Newspaper), Justice for North Caucasus Group, ULUKAF

Bu gönderi Turkish de görüntülenebilir.

 

Sayı : 2013 05