Olimpiyatları için 2 bin hayvan öldürülecek

0
499

Soçi’de gerçekleştirilecek Kış Olimpiyat Oyunları öncesi nde, 2 bin 28 sokak köpeği ve kedisinin itlaf edilmesi kararlaştırıldı. Rus hayvanseverler, karara sert tepki gösteriyor.

Devlet ihale kurumu RosTender internet sitesinde, sokak hayvanlarının telef edilmesiyle ilgili ihale açıldığı kaydedildi. İhaleyi kazanan firmanın, olimpiyat öncesi Soçi bölgesinde 2 bin 28 köpek ve kediyi yakalayarak itlaf etmesi gerekiyor. Yabancı konukların rahatsız olmaması için öngörülen bu “sokak temizleme” çalışmalarının 2015 yılına kadar da sürmesi planlanıyor. RosTender, bu çalışmalar için ilgili firmaya 1,7 milyon ruble tahsis ediyor.
Parlamento alt kanadı Duma milletvekili Sergey Krivonosov, alınan kararla ilgili, “Sokaklarda hayvanların dolaşmaması lazım. Dünya kamuoyu önünde bir yükümlülüğümüz var. Sokak hayvanlarının telef edilmesi, sorunun daha hızla çözülmesi için bir yöntem olarak sayılıyor. Fakat en iyi yöntem de sayılmaz, daha insancıl bağlamda davranarak hayvan barınaklarının sayısını artırmak doğru olurdu” dedi.

Sayı : 2013 05