Samsun Kafkas Derneği Gençliği hep bir arada

0
469

Samsun Kafkas Derneği Gençlik Komisyonu’nda biz liseli, üniversiteli, büyük küçük herkese derneğimizin sunduğu imkanlar dahilinde, farklı faaliyetlerde bulunan bir topluluk olarak sürekli aktif olmaktayız. Her ayın ilk cumartesi günü zexes ile birlikte toplanıp birbirimizle eğlenceli zaman geçirirken aynı zamanda kültürümüzü yaşatmaktayız. Ay içerisinde gençlik komisyonunun düzenlediği kahvaltılarla bir araya gelerek bütün bir günü beraberce geçirme fırsatını elde etmekteyiz.

13 Nisan’da düzenlenen GELENEKSEL KAFKASYA GECESİ hazırlıklarına aylar önce başlanıldı. Ve son haftalarda da tüm hızını yitirmeyip başarılı bir sonuca ulaştı. Bu verimimizi, bizi ekip çalışmasına ve büyük gösteriye motive olmamız için düzenlenen etkinliklere borçluyuz. Yapılan etkinlikler zexes, kahvaltı vs. gibi sadece eğlenceye dair konularla da kalmayıp ay içerisinde yapılan, dilimizi yaşatmak adına panellerin düzenlenmesi gibi konular da yer almaktadır. Dilimizin günlük hayatta kullanıldığını, unutulmaya yüz tutmadığını belirtmek için gençlik olarak yapılan Adıgece, Abhazca ve farklı lehçelerle düzenlenilen tiyatro gösterimi de yapılmaktadır. Adigece sunumuyla dilimizin ayakta kalmasına destek olmak için Mart ayında düzenlenen tiyatro gösterimizin konusunda Samsun’dan Kayseri’ye giden otobüste karşılaşan Şapsığ ile Kabardeyin yolculuğunu sunarak bir nebze hatırlatmaya çalıştık.

Bizler yalnız SAMSUN KAFKAS DERNEĞİ GENÇLİĞİ olarak 20-30 kişi gibi az sayıda üniversiteden abi ablalarımızın veya zamanında geleceğin gençliği için haykıran Thamadelerimizin yerine bütün Çerkesler olarak dünyanın ortasında yüzbinlerce kişinin bir araya gelerek Çerkeslik bilincini unutmayıp yaşatmasını ve tatmasını istiyoruz. Bunun için Samsun Kafkas Derneği gençliği olarak bir arada olup çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizler de kendinizi Çerkes olarak benimsiyorsanız, ruhunuzda bu duyguyu hissetmek istiyorsanız bölgenizdeki size en yakın Kafkas derneklerinden birinde bu çalışmalara destek olabilirsiniz.

Unutmayın, dünyanın nüfusu milyarlarca insandan oluşmaktadır, bizim tek isteğimiz ise yüzbinlerce kişinin hep bir arada geçmişimiz ve geleceğimiz için hep bir ağızdan tek bir bayrak altında bağırıp sesimizi duyurmaktır. Belki de atacağınız ilk adımın Suriye’de savaş ortasında olup yardımımızı bekleyen soydaşlarımıza yararı alacaktır.

Jineps Berna KURT & Janserey Gupse TSEY

Sayı : 2013 05