Samsun’da muhteşem Kafkasya Gecesi

0
486

Samsun Kafkas Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Kafkasya Gecesi”, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dernek eski başkanlarından Jülide Erdoğan, Servet Yıldız, Eyüp Baloğlu ve Ali Köksal’ın yanı sıra izleyicilerin de büyük bir coşkuyla takip ettiği gecede, Samsun Kafkas Derneği Halk Dansları Ekibi Şıble ve Samsun Kafkas Derneği Halk Dansları Minikler Ekibi Nart, gösterdikleri performansla izleyenleri büyülediler. Gecede ayrıca Samsun Kafkas Derneği Adigece Müzik Grubu “Ceguako”, Adigece şarkılarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Adigece şiirlerin de okunduğu, mahalli düğün ile sona eren gece, Samsun’daki Çerkes toplumunun kültürlerini ve dillerini koruma konusunda ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gösterdi.

Samsun Kafkas Derneği Başkanı Başkan Şahin Konuş, programın sonunda halk dansları topluluklarının hocalarına çiçek takdim etti. Konuş, “Derneğimiz tarafından geleneksel hale getirilen gecelerin birinde sizlerle birlikte olduk. Son derece mutluyum. Gecenin hazırlanmasında emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sayı : 2013 05