Suriyeli çocukların resimleri sergilendi

0
427

Nalçik Çocuk ve Gençlik Sanat Merkezi’nde Suriyeli Çerkes çocukların çizimlerinden oluşan bir sergi düzenlendi. Gönüllü eğitmen ve ressamlar tarafından hazırlıkları yürütülen sergide Kabardey-Balkar’da yaşayan Suriye’den anavatana dönen çocuklara ait 40 resim satışa sunuldu.

Sergide sunulan çalışmaları değerlendiren Çocuk ve Gençlik Sanat Merkezi müdür yardımcısı Lidiya Haradurova, “Resimlerden, çocukların köklerini bildiği anlaşılıyor” dedi.  Haradurova, “Nart efsanesi kahramanlarını, dağları, ailelerini çiziyorlar. Çocuklar genellikle çok parlak olmayan renkleri kullanıyor. Birçok resimde hayali varlıklar da yer almış” açıklamasında bulundu. Sergiye katılanlardan Ruslan Haptsev de “Çocukların yaptığı her şey güzeldir” derken, resimlerin savaştan izler taşımıyor olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Perit derneği başkanı Ahmat Staş, serginin temel amacının maddi yardım toplamak değil, çocukların adaptasyonunu olduğunu kaydetti. Staş, “Önemli olan Kabardey-Balkar vatandaşlarının, geri dönüş yapanların burada kalmayı ve adapte olmayı istediklerini anlamasıdır” dedi.

Etkinliğin organizatörlerinden Liana Aşhotova, sergide 62 bin ruble gelir elde edildiğini ve paranın çocuklar arasında eşit şekilde dağıtılacağını kaydetti. (ajanskafkas)

 

Sayı : 2013 05