Kanokov gitti, Kokov geldi

0
513

Kabardey-Balkar Devlet Başkanı Arsen Kanokov ani bir kararla istifa etti. Kremlin Basın Merkezi’nden 6 Aralık’ta yapılan yazılı açıklamada, Kanokov’un istifa talebini Putin’in kabul ettiği ve görevden alınma yazısını imzaladığı belirtildi.

Kanokov, “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı tarafından verilen görevleri bugüne kadar yerine getirdiğimi düşünüyorum. Ayrılma sebebim ise yönetimde rotasyon zamanının gelmiş olduğuna inanmamdır” dedi ama uzmanlar, “olimpiyatlar öncesinde bölgede güvenlikle ilgili endişeleri olan federal merkezin isteği nedeniyle bu istifanın gerçekleştiği”ni düşünüyor.

Kanokov, Federasyon Konseyi’nde

Kabardey-Balkar Parlamentosu, oy birliğiyle eski devlet başkanı Arsen Kanokov’u Rusya Federasyon Konseyine gönderme kararı aldı. Kanokov’u Federasyon Konseyi üyeliğine Birleşik Rusya partisi önerdi. Kabardey-Balkar parlamentosundaki diğer üç partinin (Adil Rusya, Liberal Demokrat Parti, Komünist Parti) milletvekilleri de Kanokov’un senatörlüğünü destekledi. Eski devlet başkanı Kanokov, milletvekillerine senatoda etkin çalışma sözü verdi.

Yeni başkan Kokov

Putin, imzaladığı kararnameyle Kanokov’un yerine Yuriy Kokov’u vekaleten atadı. Kabardey-Balkar’ın ilk cumhurbaşkanı Valeri Kokov’un kardeşi olan 1955 doğumlu Yuri Kokov, Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı’nda üst düzey görevlerde bulundu, Eylül 2013’ten beri İçişleri Bakanlığı’nda görev yapıyordu.

Belediye Başkanı da istifa etti

Nalçik Belediye Başkanı Zalimgeri Hagasov istifa etti. Hagasov’un istifa nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz