KISA… KISA… KISA…

0
423

Ticaret anlaşmaları onaylandı

Vladimir Putin, Abhazya ve Güney Osetya ile ticaret anlaşmalarını onayladı. Duma 10 Aralık’ta Abhazya ve Güney Osetya ile serbest ticaret anlaşmasını kabul etmiş, anlaşma 18 Aralık’ta Federasyon Konseyinde onaylanmıştı. Yasal belgeler gümrüksüz mal nakliyatını düzenliyor. Şeker, alkol ve tütün ürünleri daha önce olduğu gibi gümrüğe tabi olacak. Anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından yeni yılda benzine gümrük olmayacak. Gümrükten muaf tutulan benzin hacmi Abhazya için yılda 50 bin tonu, Güney Osetya için de 35 bin tonu geçmeyecek.


Ayrılıkçı çağrı yapanlara ceza

Rusya Federasyonu’nun (RF) toprak bütünlüğü aleyhinde görüş beyan etmek yasaklandı. RF’yi oluşturan bölge ya da idari birimlerin federasyondan ayrılmasını açıkça destekler mahiyette görüş belirtenlere karşı yasal sorumluluk getiriliyor. Duma’da kabul edilen kanunun yaptırımı, 300 bin ruble ya da iki yıllık kişisel gelir karşılığına kadar para cezası, 300 saat zorunlu kamu hizmeti veya beş yıla kadar hapis cezası olacak. Suçun medya aracılığıyla ya da internet kullanımıyla işlenmesi cezayı ağırlaştırma sebebi sayılacak.


Umarov öldü mü?

Rusya yanlısı Çeçen lider Ramzan Kadirov, Kafkasya Emirliği lideri Doku Umarov’un uzun süre önce öldüğünü iddia etti.
Kadirov Moskova’da gazetecilere “Umarov çoktan öldü, sadece cesedini bulmak kaldı. Çeçenya için Umarov’dan kaynaklanacak hiç bir tehlike kalmadığını resmi olarak açıklıyorum” dedi. Kadirov daha önce de birçok kez, Umarov’un öldüğünü iddia etmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz