KISA… KISA… KISA…

0
352

Meşbeş İshak Rusya Sivil Meclisi’nde

Adıgey, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes halk yazarı, Adıgey Cumhuriyeti Sivil Meclis başkanı, Adıgey Cumhuriyeti Yazarlar Birliği lideri İshak Meşbeş, Rusya Federasyonu Sivil Meclisi’ne seçildi.


Vladikafkas’a Tolstoy heykeli

Vladikafkas yönetimi, Kuzey Osetya Cumhuriyeti toplumu temsilcilerinden oluşan inisiyatif grubunun, Kuzey Osetya’nın başkentinde  ünlü Rus yazar Lev Tolstoy’un anıtının dikilmesi yönündeki önerisine destek verdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Kuzey Osetya Sivil Meclis Üyesi İgor Pliyev, Vladikavkaz idaresi başkanı Sergey Dzantiyev’in de bu girişimi desteklediğini ifade etti. Pliyev “ Şehir yöneticisi bizlerle yaptığı görüşmede, büyük şair için yapılacak anıta yer ayırmaya söz verdi. Ölümünden kısa bir süre önce, Tolstoy’un Vladikavkaz için bilet almış olması ilginç bir olay. Bizim görevimiz,Rus edebiyat temsilcisinin hatırasını yaşatmak” dedi.


Diplomatlar için Abhazca kursu

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, diplomatlar için Abhazca dil kursları açtı. Resmi işlerde ve diplomatik faaliyetlerde resmi dil olan Abhazca’yı kullanma becerilerini arttırmayı isteyen çalışanları için kurslar açıldı. Abhazca dil kurslarını Abhazya Devlet Üniversitesi Abhazca Dil Kürsüsü’nün tecrübeli öğretim üyesi Fatima Kvarçelia veriyor. Abhazya Dışişleri Bakanlığı çalışanları aynı zamanda İspanyolca da öğrenme imkanı bulacak. Dersleri öğretim üyesi Alina Ayba yürütecek.


Kabardey-Balkar’da doktor açığı

Kabardey-Balkar başkanlığı görevini geçici olarak yürütmekte olan Yuri Kokov, ülkenin farklı uzmanlıklarda yaklaşık 700 doktora ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kokov’un verdiği bilgilere göre, şu anda ülkede bin kişiye 38 doktor düşüyor ve bu da Rusya ortalamasından az.

Kokov, ülkede sağlık hizmetleri alanında cihazların yenilendiğini, ancak yeni cihazlarla çalışabilecek uzmanların yetersiz olduğunu da ifade etti. Köylerde yeterli doktorun bulunmadığını ifade eden Kokov, sağlık hizmeti alanında bütçe kaynaklarının amacına uygun olarak kullanılmadığına da dikkat çekti.


Maykop, Kazaklara mı emanet edilecek?

Maykop Savcısı Aslan Thazeplev, şehir meclisine, ‘Maykop şehri bölgesinde Kazak ve Atlılardan oluşan gönüllü bir güvenlik yapısının faaliyet şartlarının düzenlenmesiyle’ ilgili öneride bulundu.

Maykop Savcılığı’ndan açıklandığına göre, öneride Maykop şehri bölgesinde Kazak kıyafeti ve Çerkeska içinde olan Kazak ve Atlılardan oluşan bir gönüllü birliğinin oluşturulması, polislerle birlikte şehrin caddelerinde toplumsal düzeni sağlamaya yardımcı olmaları ifade ediliyor.

Konuyla ilgili tüm belgeler, aynı zamanda  talimat projeleri ve gönüllü oluşumun kuruluş düzeni, hakları, sorumluluklar, yetkileri, görevleri ile ilgili belgeler hazırlandı ve Maykop Belediye Başkanı’na gönderildi.

Maykop Savcılığı, farklı milletlerin temsilcilerinin yer alacağı bu tür bir sivil oluşumun güvenlik organları mensuplarına toplumsal düzenin sağlanması konusunda yardımcı olacağına inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz